Nove snimke /

Novi skandal trese F1: Šef 'slušao' naredbe momčadi u posljednjoj utrci sezone koja je odlučila prvaka

Image
Foto: AP Images

Prvenstvo Formule 1 davno je odlučeno, ali drama oko posljednje utrke još uvijek se ne stišava.

9.2.2022.
18:24
AP Images
VOYO logo

Max Verstappen slavio je na spektakularnoj završnici sezone Formule 1. S pobjedom u Abu Dhabiju Nizozemac je maknuo s trona Lewisa Hamiltona, najuspješnijeg vozača u povijesti sporta.

Utrka u Abu Dhabiju bila je jedna od najdramatičnijih finala Formule 1. Hamilton je pobijedio četiri utrke u nizu i poništio Verstappenovu prednost. Kalkulacija nije bilo previše, pobjednik u Abu Dhabiju doma je nosio naslov prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko krugova prije kraja utrke, dok je Hamilton uvjerljivo vodio, na stazu je izašao Safety Car koji je zbližio čitavi poredak. Verstappen je otišao u boks po nove gume i obišao Hamiltona u zadnjem krugu.

Kritike na račun direktora utrke ne prestaju

Nakon posljednjeg vikenda F1 sezone, koji je bio sredinom prosinca, objavljenje su službene radio snimke s utrke. Michael Masi, direktor utrka F1, zadužen je za brojne procedure kao što su početak utrke, sigurnosni automobili i prekidi utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverza je nastala nakon što je Masi pustio samo nekoliko bolida koji zaostaju za krug da se vrate u isti krug s vodećim Hamiltonom. To je obično standardna procedura, ali Masi je to dozvolio samo vozačima koji su se nalazili na stazi između Hamiltona i drugoplasiranog Verstappena.

Samim time, Masi je omogućio Verstappenu da u posljednjem krugu bude odmah iza Hamiltona, a danas je objavljena nova snimka gdje je Masi u razgovoru s Red Bullovim glasnogovornikom, Jonathanom Wheatleyjem.

Wheatley je Masiju objasnio kako da puste bolide koji zaostaju za krug, a Masi je odgovorio samo s: "Razumijem" i učinio što je tražio. Mercedes se nakon utrke žalio na odluke suca, a konačan rezultat FIA-ine istrage se još uvijek čeka. Kao posljedice, Masi bi mogao izgubiti posao, ali konačan ishod se ipak neće promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo