30-milijunto vozilo / Novi rekord u proizvodnji kultnog automobila!

Image
Foto: VW

Događaj povijesnih razmjera obilježen je u Wolfsburgu. S Volkswagenove tvorničke trake sišao je 30-milijunti Golf na svijetu, što je novi rekord u proizvodnji za najuspješniji europski automobil svih vremena.

18.6.2013.
12:48
VW
VOYO logo

Proizvodnja prvog Golfa počela je u proljeće 1974. godine. Otada se, statistički gledano, svaki dan u zadnjih 39 godina za novi Golf odlučilo više od 2.000 ljudi. 30-milijunti primjerak je Golf TDI BlueMotion s budući da troši samo 3,2 l/100 km, tek predstavljeni model je najštedljiviji Golf ikada proizveden.

Također je prof. dr. Martin Winterkorn, predsjednik uprave tvrtke Volkswagen AG, od 60 članova međunarodnog žirija ugledne nagrade službeno preuzeo nagradu Car of the Year 2013 za Golf. U kontekstu ovih dvaju događaja dr. Winterkorn je objasnio sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povijest Golfa ujedno je i povijest automobilskog napretka. S tehnologijama, poput sigurnog prednjeg pogona prvog Golfa, debija TDI motora u trećem Golfu, ESP sustava i mjenjača s dvostrukom spojkom četvrtog Golfa ili serijske multikolizijske kočnice nove generacije, ovaj automobil je oduvijek demokratizirao i napredak. Zahvaljujući Golfu, optimalna sigurnost, udobnost i užitak u vožnji više nisu pitanje novca. Time je naš najprodavaniji model postao simbol marke Volkswagen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo