NOVI ROBERT HOYZER? / Nogometnom sucu prijeti 20 godina zatvora

Image
Foto: sportige.com

Ekvadorski nogometni sudac Byron Moreno kojeg mnogi pamte po katastrofalnom suđenju osmine finale Svjetskog prvenstva 2002. godine između Italija i Južne Koreje mogao bi biti osuđen na 20 godina zatvora.

26.8.2011.
17:22
sportige.com
VOYO logo

Bivši međunarodni nogometni sudac, Ekvadorac Byron Moreno, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvora i do 20 godina zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Moreno je kao sudac ostao zapamćen po svojim kiksevima u utakmici osmine-finala Svjetskog nogometnog prvenstva 2002. godine u Japanu i Koreji. Ekvadorac je sudio dvoboj Italije i domaćina Koreje kojoj je dodijelio sumnjivi jedanaesterac, a Talijanima poništio zlatni pogodak Francesca Tottija zbog nepostojećeg zaleđa. Koreja je prošla u daljnju fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moreno se izjasnio kao kriv na optužbe da je pokušao prokrijumčariti šest kilograma heroina u Sjedinjene Američke Države. Federalni sud u Brooklynu donijeti će presudu 23. rujna, a sudac je upozorio Morena da mu prijeti i do 20 godina zatvora. Ekvadorac ostaje u pritvoru sve do dana kada će mu biti izrečena presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo