ZVIJEZDI MANCHESTER UNITEDA PRIJETI ZATVORSKA KAZNA: / Poznati veznjak plaća grijehe iz prošlosti

Image
Foto: AFP

Maksimalna kazna za njegov slučaj je četiri godine zatvora i upravo će nju zatražiti tužiteljstvo.

27.2.2018.
8:46
AFP
VOYO logo

Veznjak Manchester Uniteda Ander Herrera mogao bi završiti u zatvoru zbog osude li ga španjolske vlasti zbog sudjelovanja u namještanju utakmice Levante – Zaragoza u sezoni 2010/11.

U posljednjem kolu spomenute sezone Zaragoza je kao gost svladala Levante s 2:1 i izborila ostanak u prvoj španjolskoj ligi. Kasnije se pojavila sumnja da je utakmica bila namještena, a bivši kapetan Atletico Madrida Gabi, koji je tada bio član Zaragoze, priznao pred Komisijom za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala da je rezultat bio dogovoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teške optužbe

Navodno je svaki nogometaš Zaragoze od tadašnjeg klupskog predsjednika Agapita Iglesiasa primio 120.000 eura i ime igrača Levantea kojem je trebao transferirati taj iznos. Svi su igrači navodno odmah vratili novac jer nisu htjeli sudjelovati u mutnim radnjama, ali nisu slučaj prijavili Antikorupcijskom odjelu.

Zbog toga je se pod istragom našao i Herrera kojem je to bila posljednja utakmica u dresu Zaragoze, prije prelaska u Athletic Bilbao iz kojeg je u ljeto 2014. otišao u Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak je poznati španjolski list Las Provincias objavio da će tužiteljstvo tražiti kaznu od dvije godine zatvora, a kako je poznato u Španjolskoj obično u slučaju takve presude osuđenici ne idu u zatvor nego dobivaju uvjetne kazne. Međutim, odvjetnički tim tamošnjeg nogometnog Saveza zatražit će strožu kaznu proglasi li sud igrača krivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, maksimalna kazna za njegov slučaj je četiri godine zatvora i upravo će nju zatražiti odvjetnici iz Saveza što znači da Herrea u slučaju da sud prihvati ovaj zahtjev ne bi mogao izbjeći služenje zatvorske kazne. Suđenje u slučaju namještanja utakmice trebalo bi početi krajem ove ili početkom iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo