ZVIJEZDA FRANCUSKE REPREZENTACIJE ODRŽALA VELIKO OBEĆANJE: / Sav novac zarađen u Rusiji donirao u dobrotvorne svrhe

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Prije turnira je obećao da će sav zarađeni novac dati u dobrotvorne svrhe

16.7.2018.
9:13
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

Kylian Mbappe je čovjek velikog srca, nema sumnje. Sav novac koji je zaradio nastupajući za Francusku u Rusiji donirao je udruzi Premiers de Cordées. Ista ta udruga, također sponzorirana od poznatog rukometnog vrata Thierryja Omeyera, organizira sportske aktivnosti za djecu s invaliditetom, a rade i na podizanju svijesti o problemima s kojima se ista susreću.

Volontira kad stigne

"Kylian je sjajna osoba", Sebastien Ruffin, čelna osoba udruge, rekao je za Le Parisien. "Kad mu raspored dozvoli, sa zadovoljstvom se uključi u rad udruge. Ima sjajan odnos s djecom, uvijek nalazi pravi riječi kojima ih ohrabruje. Nekad se čini da se on više zabavlja u igri s njima, nego oni s njim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donirao preko 300 tisuća eura

Sports Illustrated piše kako je Mbappe po utakmici zarađivao 17 tisuća eura uz bonuse. Isti list javlja da je Mbappe dobio 265 tisuća eura bonusa zato što je s Francuskom osvojio naslov prvaka. Sav taj novac donirao je udruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG-ov napadač smatra da nema smisla da nogometaši budu plaćeni za nastupanje u nacionalnoj vrsti. Ne zna se još jesu li se i neki njegovi suigrači poveli tim primjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo