ZVEZDA DOBILA TEŠKU KAZNU ZBOG ODVRATNOG SKANDIRANJA: / Samo jedna stvar kod odluke UEFE nam baš i nije jasna

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zvezdi je ovo već drugi put da igra Ligu prvaka bez navijača

20.9.2019.
14:39
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srpski prvak, Crvena zvezda, dobio je tešku kaznu UEFA zbog ružnog ponašanja na utakmici pretkola Lige prvaka s Helsinkijem. Srbi će u sljedećoj utakmici, protiv Tottenhama u Londonu, biti uskraćeni za podršku navijača.

Mozzart Sport tvrdi kako je Zvezdu prijavio FARE, organzacija koja se bavi borbom protiv rasizma i svakog oblika diskriminacije u nogometu, a glavni razlog kazne jest pogrdno skanidranje "Ubij Šiptara" tijekom utakmice u Finskoj. UEFA im je uzela, iako nam nije jasno zašto, kao olakotnu okolnost činjenicu da ih je protivnička navijačka skupina "provocirala" zastavama Albanije i Kosova. Pitamo se, eto, kako to albanska zastava ili ona kosovska predstavljaju provokaciju? Na stranu sada što je riječ o Srbima, to su službena obilježja tih dvaju države ili bi barem trebala biti u očima UEFA-e. OK, razumijemo da Srbima predstavljaju provokaciju, ali zašto ih UEFA tretira kao izazivanje i zbog toga ih smatra olakotnom okolnošću za eventualno ublažavanje kazne, eto taj nam dio nije jasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zvezdi je ovo već drugi put da igra Ligu prvaka bez navijača, a isto im se dogodilo lani kada su kažnjeni zabranom dolaska navijača jer je na utakmici sa Salzburgom u Austriji netko pametan uletio na teren. Zbog toga su kažnjeni s dvije utakmice bez navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo