ŽVAKAO JE CRVE NA TRENINGU, A STAN DIJELI S POMOĆNIKOM: / Ovo je čovjek koji bi mogao naslijediti Mourinha

Image
Foto: AFP

U moru zvijezda koje se spominju kao Mourinhovi nasljednici ima i jedno ime koje se tek predstavlja

1.10.2018.
17:43
AFP
VOYO logo

Manchester United je za vikend poražen kod West Hama s 1:3 i čini se da su dani Joseu Mourinhu na "Old Traffordu" odbrojani. Portugalca samo čudo može ostaviti na klupi Crvenih vragova, pogotovo nakon što se sukobio s nekoliko zvijezda, ali i čelnicima kluba.

United je katastrofalno otvorio sezonu. Tri poraza u sedam kola, ispadanje u Liga kupu… Engleski mediji prenose da je Mourinho potpuno izgubio kontrolu u svlačionici i da su problemi puno veći nego što se zaista misli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kladionice su uvjerene da je upravo Portugalac sljedeći trener koji će dobiti otkaz u Premier ligi. Naravno, već se uveliko spekulira o tome tko će biti njegov nasljednik. Glavni favoriti su Zinedine Zidane i strateg Burnleyja Sean Dyche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači žele mlade snage

"Navijačima Manchester Uniteda već je dosta menadžera stare škole s pragmatičnim stilom igre. Zato će im sigurno biti drago da čuju da uprava kluba razmatra mogućnost da angažira Dychea. Mnogi stručni komentatori traže da se engleskim trenerima da prilika u najvećim klubovima", rekao je potparol kladionice koja je objavila koeficijente.

Dyche je prošle sezone uspio odvesti maleni Burnley do sedmog mjesta na tablici. Klub je prvi put imao priliku izaći u Europu, ali se nije uspio kvalificirati u grupnu fazu Europa lige, poraženi su od grčkog velikana Olimpyakosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je zapravo Sean Dyche? Njegovo ime ćete teško pronaći u medijima van Otoka. Mnogi ga upoređuju s legendarnim Sir Alexom Fergusonom. "Imaju istu radnu etiku, osjećaj, volju za inovacijama, vjerojatno i temperament", pisao je svojevremeno "Daily Mirror".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skromni inovator

Dyche je nedavno potpisao ugovor do 2022. godine, a u Burnleyju je već šest godina. Zanimljivo, svih šest godina dijeli stan s pomoćnim trenerom. Jedan stan ima s obitelji, drugi s pomoćnikom s kojim provede tri dana tjedno u istom.

"Nema ništa unutra, kauč, veliki ekran i dva kreveta. Nije baš mjesto u koje se želiš vraćati. Popijemo čašu vina i gledamo TV serije", kazao je Sean. Jedan njegov bivši suigrač nedavno je ispričao zanimjljivu anegdotu iz igračkih dana. Otkrio je da Dyche ima neobičan smisao za humor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo zafrkanciju da crva stavimo u usta i žvaćemo ga, ali nikada ga nisam progutao. Uvijek bih ga pljunuo i kasnije isprao usta vodom", objasnio je mogući Mourinhov nasljednik.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo