SVIJET BILIH / Pričali smo s legendarnim hajdukovcem uoči derbija: 'Pritisak punog Poljuda? Ako ga neki igrač osjeća, bolje da se ostavi nogometa...'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Derbi Hajduka i Dinama za Net.hr najavio je legendarni hajdukovac Zoran Vulić

11.3.2022.
12:32
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U subotu (18 sati) će Hajduk na rasprodanom Poljudu odmjeriti snage s najljućim rivalom Dinamom u najvećem hrvatskom derbiju.

Image
PROVOKACIJA U CENTRU GRADA /

Derbi se igra u subotu, ali navijači Dinama su već napravili show u Splitu: Boysi obojali rivu u plavo

Image
PROVOKACIJA U CENTRU GRADA /

Derbi se igra u subotu, ali navijači Dinama su već napravili show u Splitu: Boysi obojali rivu u plavo

"Bijeli" i "Modri" sastaju se u odgođenoj utakmici 9. kola HNL-a. Ona se trebala igrati u prvom dijelu sezone, no odgođena je zbog obaveza Dinama u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči derbija aktualni prvak Dinamo nalazi se na vrhu tablice HNL-a, dok je Hajduk četvrti s pet bodova manje i rezultat ovog dvoboja imat će veliki utjecaj na borbu za titulu.

'Na Poljudu uvijek favorit'

Uoči derbija porazgovarali smo s legendom Hajduka, bivšim igračem i trenerom Zoranom Vulićem, koji nam je objasnio zašto smatra da će "Bijeli" slaviti protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Zoran Vulić

"Moja očekivanja su uvijek pobjeda kada Hajduk igra doma, bez obzira na protivnika. Hajduk uvijek ovdje na Poljudu treba biti favorit, bez obzira dolazi li Dinamo, Rijeka, Osijek ili bilo koji drugi klub", istaknuo je Vulić na početku razgovora pa dublje analizirao nadolazeću utakmicu:

"Dinamo je puno, kojih 30-40 posto, slabiji nego prije. Izgubili su Gvardiola, Majera, Gavranovića, a ako tome još pribrojimo da su ozlijeđeni Ademi i Ivanušec, Dinamo je puno slabiji nego prošle godine. Hajduk je u ovom trenutku, iako ima malu krizu i igre i rezultata, za mene apsolutni favorit u ovom derbiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 1 bod u zadnje 2 utakmice

Hajduk je u posljednje dvije utakmice u HNL-u razočarao. Prvo su izgubili na svom Poljudu od još jednog rivala, Rijeke, 1:3, a nakon toga su na gostovanju kod Istre odigrali 1:1.

"Svaka nova utakmica je drugačija utakmica, a da ne pričamo o derbiju. Da si zadnji, uvijek je derbi derbi, u toj utakmici daješ svoj maksimum i izvučeš zadnji atom snage. Prema tome, kriza Hajduka ili Dinama neće utjecati na ovo. Mislim da, ako Hajduk misli ući u borbu za prvo mjesto što je po meni realnost, mora pobijediti Dinamo na Poljudu", izjavio je Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pritisak Poljuda

Poljud će u subotu biti pun, Hajduk će imati ogromnu podršku s tribina, A Vulić je istaknuo da to može biti samo pozitivna stvar za "Bijele" i da im ne smije biti pritisak.

"Gledajte, ako se igrač ne može nositi s pritiskom publike, ako mu je draže igrati bez publike, neka se ostavi nogometa. Ako to igraču nije plus, onda neka ostane kući i bolje da ne dođe na derbi", rekao je poručio da vjeruje kako neće biti navijačkih nereda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo prošli ta vremena. Nadam se da će biti derbi onakav kakav svi očekujemo. Pun golova i da momci u bijelom pobjede. To je Moja želja. I da bude pravi navijački dekor s jedne i druge strane kao što je bio puno puta u derbijima."

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo