'Da ti srce pukne! Ronaldo i Messi nisu strojevi!'

Nekadašnji trener Hajduka Zoran Vulić jako dobro poznaje španjolski nogomet, jer je dugo godina igrao u Primeri. Kao i mnogi najavio je finale Real – Barça, ali ga je iznenadio načinom na koji su Chelsea i Bayern prošli su finale.

“Ovo je bilo da ti srce pukne, sve za deset, kakva utakmica! Jednostavno, čovjeku je žao kad je završila, bila je to prava drama, nešto što samo nogomet može ponuditi. Rijetko kad se viđa ovakva utakmica”, istaknuo je Vulić svoje dojmove o dvoboju na Bernabeu i nadodao:

“Zasluženo je Bayern prošao u finale, u dvije utakmice bio je bolji. Imao je veći posjed lopte u Madridu, a rijetke su momčadi koje dominiraju Realu na njegovom terenu. Real je otvorio utakmicu baš kako treba, ali onda je Bayern uzeo stvar u svoje ruke. Nije svojstveno Mourinhovim trenerskim postulatima da ne iskoristi prednost od 2:0. Imao je idealnu prigodu igrati onu svoju igru na kontru i polukontru. Ali, Bayern je bio odličan, čudesan”, smatra Zoki.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Y927VI88NW6vSpzC

Do utorka nitko nije očekivao kako finale ovogodišnje Lige prvaka mogli igrati Bayern i Chelsea.

“Navijao sam za španjolski finale, ali zasluženo su Englezi i Nijemci u finalu. Po meni, ona utakmica u subotu između Barcelone i Reala, koja je odlučivala o tituli, ostavila je traga na obje momčadi. Ne fizički nego emocionalno, sada se vidi da igrači poput Messija i Ronalda nisu strojevi”, istaknuo je Vulić.

Nekoliko je riječi posvetio i Ronaldu koji je na kraju postao jedan od tragičara, ali i našem dvojcu u bavarskom sastavu koji nisu dočekali svoju priliku.

“Povijest se ponavlja, uvijek je tako, najbolji promašuju jedanaesterce kad je najvažnije. Ali, to je tako, veliki je pritisak na njima. Žalim što Olić i Pranjić nisu ušli ni minute. Ali, razumijem njihovog trenera, igrao je s onima u koje ima najviše povjerenja, ova utakmica za Bayern je bila sve”, zaključio je Vulić u razgovoru za Večernjak.

Povratak na Net.hr