U Dinamu znaju gdje je problem, ali njegovo rješavanje je 'nemoguće'

14.12.2013.
15:53
VOYO logo

"Čeka nas zadnja prvenstvena utakmica prije odmora i želimo je zaključiti na najbolji mogući način - pobjedom. Pobjeda nam osigurava vrh i titulu jesenskog prvaka, a tako ćemo sigurno zadovoljniji otići na zadnju utakmicu Kupa u Split", kazao je Mamić za službenu stranicu u uvodu te se vratio na Europsku ligu.

"Razlika između momčadi Ludogoreca i nas je ta što kod njih apsolutno svaki igrač radi ono što trener traži od njega i ispunjava zahtjeve maksimalno: istina, oni su ipak dulje zajedno uz tek manje 'kozmetičke promjene'. Mi te zahtjeve ispunjavamo tek djelomično iako je u nekim utakmicama bilo jako dobro, ali potreban je kontinuitet koncentracije i odgovornosti. Glavni odgovoran za to je, bez imalo skrivanja, trener; ne Pero, Đuro ili Marko, nego trener. Uz nedostatak publike i navijača na tribinama to je najveći problem Dinama", kazao je Mamić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi trebamo napraviti svečanost od hrvatskog prvenstva i više ga cijeniti: prvo mi sami, a onda i svi ostali. Ne igramo u njemačkom, engleskom ili talijanskom, nego u hrvatskom prvenstvu i ono je naše; nemamo drugo. Potom trebamo tražiti načine kako bi gledatelje vratili na stadion jer teško je iz momčadi izvlačiti maksimum kada nema podražaja sa strane; to je u svakom sportu jako bitno. Dok naš sjever i ostale tribine ne budu pune, teško će biti očekivati pomake u europskim rezultatima."

Uz izuzetak gostovanja Reala u Zagrebu, teško se sjetiti kada je Maksimir u novijoj povijesti na Dinamovoj utakmici bio krcat, a tako će vjerojatno i ostati sve dok je u klubu dobrom dijelu navijača omraženi Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo