TKO JE NAJUBOJITIJI PAR NAJJAČIH NOGOMETNIH LIGA? / Neymar i Mbappe su najskuplji, a ne mogu u istu rečenicu s njima

Image
Foto: AFP

Neymar i Mbappe zabiju ili asistiraju svakih 52,3 minute

22.10.2018.
13:56
AFP
VOYO logo

Savršeno je Paris Saint-Germain krenuo u obranu naslova u francuskom prvenstvu, upisala je ta momčad deset pobjeda iz deset utakmica uz razliku pogodaka 37-6. Neymar i Kylian Mbappe, dvojac zadužen za rešetanje suparničkih mreža i dvojac koji je na vrhu ljestvice najskupljih nogometnih transfera svih vremena, u dobroj su formi. Mbappe je tako na već devet postignutih golova, Neymar je zabio jednog manje, pa ipak, oni ne čine par koji najčešće kažnjava suparnike.

Pridodaju li se njihovim učincima asistencije, Neymar i Mbappe zaslužni su zasad, navodi Bundesliga, za 23 gola PSG-a, a za taj doseg utrošili su 1203 minute u francuskom prvenstvu. Gol ili asistenciju Neymar ili Mbappe, dakle, upisuju u prosjeku svake 52,3 minute što je respekta vrijedan podatak, ali ne i onaj koji oduzima dah stavi li se u usporedbu sa dvojcem iz Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dortmundov dvojac

Jadon Sancho i Paco Alcacer među zaslužnijima su za vodeće mjesto Borussije (D) na ljestvici njemačke nogometne Bundeslige. Alcacer je na sedam postignutih golova nakon što je zabio Stuttgartu u subotu, a strijelac u tom ogledu bio je i Sancho koji je stigao do drugog prvenstvenog gola u sezoni. Ima i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što fascinira jest podatak da ovaj dvojac baš i ne igra zajedno, točnije niti jedan niti drugi ne mogu se pohvaliti minutažom iz snova, ali mogu činjenicom da su prste imali u već 15 golova svoje momčadi. A kombinirano su proveli 430 minuta na travnjaku u bundesligaškim utakmicama. Dakle, ovom paru potrebno je tek 28,6 minuta za asistenciju ili pogodak u korist dortmundskog kluba...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo