ZNA SE TKO ĆE FINANCIRATI KONTROVERZNU SUPERLIGU: / Pojekt je vrijedan 3,5 milijarde eura, evo koliko će dobiti svaki od klubova osnivača

Image

AFP je objavio da su se osnivači Superlige već zaštitili pravnim aktima, a istodobno su spremni na sudu tražiti pravo za pokretanje natjecanja

19.4.2021.
17:53
VOYO logo

Američka investicijka banka JP Morgan Chase & Co potvrdila je da će biti financijski investitor novoosnovane europske nogometne Superlige, javlja francuska novinska agencija AFP.

Image
ZNATE LI KOLIKO ĆE DUGO KLUBOVI OSNIVAČI MORATI OSTATI U SUPERLIGI? /

Ovo će Modriću i još nekim zvijezdama uništiti snove

Image
ZNATE LI KOLIKO ĆE DUGO KLUBOVI OSNIVAČI MORATI OSTATI U SUPERLIGI? /

Ovo će Modriću i još nekim zvijezdama uništiti snove

Njemački dpa dodaje da su klubovi osnivači već poslali pravne dokumente u sjedište Europske nogometne federacije (UEFA) i Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravna zaštita

"Mogu potvrditi da ćemo financirati novo natjecanje, ali zasad ne možemo pružiti objašnjenje", rekao je AFP-u glasnogovornik američkog bankarskog mogula. Prema mnogim izvještajima stranih medija klubovi će dobiti obećana sredstva kad Superliga stvarno prevlada sve prepreke na putu do početka natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema AFP-u, divovi europskog nogometa ili osnivači Superlige već su se zaštitili pravnim aktima, a istodobno su spremni na sudu tražiti pravo za pokretanje natjecanja. Dokumentacija je već predana nadležnim tijelima i sudovima, navodi AFP.

Tri kluba dobila pozivnicu

U tom novom natjecanju sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga bi počela u kolovozu, utakmice bi se igrale preko tjedna, a klubovi bi nastavili igrati domaća prvenstva.

Lova do krova

Prema pisanju The New York Timesa, projekt je vrijedan 3,5 milijarde eura i svaki od klubova osnivača dobit će 350 milijuna eura za ulazak u ligu. To je više nego četverostruko više nego što je osvajač Lige prvaka dobio 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez izabran je za predsjednika Superlige, a za dopredsjendika izabrani su Juventusov klupski predsjednik Andrea Agnelli i Manchester Unitedov predsjednik Joel Glazer.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo