NAKON VELIKOG TRIJUMFA / Zlatko Dalić za RTL otkrio boji li se da će ostati bez Modrića, a osvrnuo se i na zvižduke u Osijeku

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Po dolasku u Zagreb RTL-ov novinar Boris Jovičić je pričao s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem

14.6.2022.
21:01
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je jučer u Parizu po prvi put u svojoj povijesti pobijedila Francusku. Pogotkom Luke Modrića Vatreni su iz desetog pokušaja srušili aktualne svjetske prvake te ispisali povijest. Po povratku u Zagreb izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s RTL-ovim novinarom Borisom Jovičićem.

Možemo reći da se s lige nacija vraćate zadovoljni nakon što ste pobijedili Francusku. Hrvatska je u jako lijepoj situaciji što se tiče bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista jesmo. Nakon onog lošeg starta u Osijeku, da napravimo jedan ovakav podvig. Rekao bih da je velika stvar pogotovo te pobjede protiv Danske i Francuske.

Što je najveći dobitak ove Lige nacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa karakter koji smo pokazali. Jedno veliko zajedništvo. Taj se karakter je došao do izražaja kada izgubiš prvu utakmicu 3:0, kad sve potone i mi se vratimo. I dečki su se zaista skupili i složili iako im je bilo teško nakon teške sezone. Pokazali su ono što nas je krasilo u Rusiji, krasila nas je dobra defanziva, blok i organizacija. To smo pokazali u ove dvije utakmice u kojima nismo primili niti jedan gol. Gdje je faza obrane počinjala od napadača i onda se to tako rješavalo.

Image
SRUŠILI ČETIRI SVJETSKA PRVAKA /

Crni dresovi odlaze u povijest: Prisjetite se najvećih pobjeda koje su Vatreni ostvarili u njima

Image
SRUŠILI ČETIRI SVJETSKA PRVAKA /

Crni dresovi odlaze u povijest: Prisjetite se najvećih pobjeda koje su Vatreni ostvarili u njima

Koliko Hrvatska može bez Luke Modrića? Što ako Luka Modrić bude ozlijeđen? Imate li strah od toga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka će jednog dana prestati igrati nogomet i živjet ćemo u periodu bez Luke Modrića, ali daj Bože da on traje što duže i da on vodi ovu reprezentaciju i na Euro 2024. godine. Ja bih to volio da to bude jedan fenomen. On, kako igra, u kakvom je stanju, rekao bih da je sve bolji i po meni najbolji vezni igrač na svijetu.

Sada slijedi zasluženi odmor no siguran sam da ćete nastaviti raditi. Na čemu ćete najviše raditi do sljedećeg okupljanja?
Odmor je od utakmica. Mi sad nemamo utakmice iduća tri mjeseca no kao stožer smo svo ovo vrijeme radili studiozno tako da kada biramo igrače ne možemo pogriješiti. Shvatili smo da moramo biti kompaktni, agresivni, borbeni i motivirani. Kvalitetu imamo, a kad smo takvi onda rezultat ne smije izostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje napadača? Jeste li dobili kakve konkretne odgovore?

Gledajte, što se tiče napadača tu moramo biti još bolji. Malo smo golova dali. Imamo sad tu Budimira i Kramarića. Budimir je bio na jednom visokom nivou, u agresiji, trci i borbenosti. Krama ima svoje kvalitete koje su poznate. Izostali su Livaja i Musa zbog bolesti. Kažem, nama treba taj još jedan pravi napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dečki su malo proslavili i opustili se. Vidjelo se koliko im je sve ovo značilo. Koliko je značilo vama kada ste se našli u najtežem trenutku u životu uoči početka ovog ciklusa?

Za mene je to bio težak, stresan period zbog mojih privatnih stvari. Skupili smo snage i izvukli. Dečki su proslavili, neka su, zavrijedili su. Bili su 14 dana zajedno i samo ona momčad koja diše zajedno može ovo napraviti. Ne znam bi li još koja reprezentacija svijeta ovo napravila. Nisam baš siguran. Prvi poraz i onda igraš protiv dva puta protiv svjetskih prvaka i protiv najbolje momčadi u Europi zadnjih godina i ti to pobjedi. To je zaista vrhunska kvaliteta. Sad smo sami sebi otežali posao. Digli smo letvicu još jednu stepenicu više i sad su i očekivanja veća. Hrvatska je u zadnjih godinu dana izgubila samo jednu utakmicu i to nije vrijedno zvižduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo