u nove pobjede / Zlatko Dalić uoči okupljanja reprezentativaca: 'Petković u formi je naš najbolji napadač'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić održao je presicu uoči večerašnjeg okupljanja reprezentativaca.

21.3.2022.
11:20
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas u 11 sati, Zlatko Dalić održao je presicu uoći večerašnjeg okupljanja reprezentativaca. Govorio je o sustavima igre koje će isprobati u dva prijateljska dvoboja, ali i o nekim igračima koji nisu na popisu. Dotaknuo se ozljeda Vrsaljka i Brozovića i loše forme Brune Petkovića.

Inače, u srijedu će hrvatska vrsta odraditi prvi trening u Dohi, u petak su na programu službene novinarske konferencije, a prvi nastup imat će u subotu protiv Slovenije na stadionu Education City. Ogled protiv Bugarske je u utorak, 29. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski strateg Zlatko Dalić je turnir u Dohi zamislio kao "team building" kako bi se momčad još više zbližila uoči vrhunca sezone, Svjetskog prvenstva koncem godine. Dalić je najavio i kako će u Dohi isprobati i igru s tri igrača u zadnjem redu.

"Otpali Brozović i Vrsaljko"

"Veselim se ovo okupljanju i utakmicama nakon četiri mjeseca pauze. Kao što sam rekao, igrat ćemo s trojicom otraga obje utakmice. Isprobat ćemo to da imamo još jedan dodatak u taktičkom planu i vjerujem da ćemo odigrati dvije dobre utakmice te da ćemo imati velike koristi od toga. S inicijalnog popisa su otpali Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda te oni ostaju u klubovima na rehabilitaciji. Šteta, žao mi je zbog toga i zato smo aktivirali pretpozive Mili Škoriću i Nikoli Mori. Pet igrača dolazi sutra direktno u Dohu, a ostali dolaze večeras u Zagreb. Motiv je velik u ove dvije utakmice. Da odigramo dobro, da se ponovno podružimo i da se pripremimo za četiri teške utakmice u lipnju i, naravno, Svjetsko prvenstvo koje dolazi", rekao je Dalić na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Katar s dvije ekipe

"Sigurno ćemo dozirati igrače. Ima nas 25 i cilj je da svi igraju pa ćemo u te dvije utakmice napraviti dvije ekipe, svaku za jednu utakmicu. Ne želimo previše opteretiti igrače jer su u klubovima pod napornim ritmom tako da ćemo svakako nastojati rasporediti snage. Nema ih smisla opterećivati", pojasnio je Dalić.

"Svako okupljanje reprezentacije unosi i veliki pritisak i malo nervoze. I ovaj put je bitan rezultat, ali bit će malo opuštenije, da se igrači malo opuste, ali svakako da želimo dvije pobjede. Bit će zajedničkih večera, izaći ćemo zajedno van da ovi dečki koji nisu s nama od početka osjete tu našu atmosferu i zajedništvo. No, ne smijemo zapostaviti i natjecateljski dio... Uvijek su dobri rezultati bitni zbog atmosfere i bodova koji će nam možda trebati u rejtingu za jakosne skupine na Svjetskom prvenstvu", veli Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se dogodi nešto što nismo predvidjeli, ovaj put su to Brozović i Vrsaljko. Uvijek će biti taj problem, ali ovo na popisu je gro reprezentacije. Svakako pratimo ostale igrače, osobito iz mlade reprezentacije. Nadam se da će Bišćan napraviti s njima dobar rezultat, a za šest mjeseci će netko od njih sigurno doći u obzir. Prvenstveno Stanišić, Šutalo, njih pratimo i oni će dobiti ono što zaslužuju. Sve u svoje vrijeme. Računam na još neke igrače da se pokažu. Imamo širinu koju dugo, dugo nismo imali i dobro smo popunjeni na svakoj poziciji. Imamo spoj iskustva i mladosti, ovi koji dolaze su nova snaga, ali bez starijih i iskusnijih to neće ići. Ne žurimo s nekim zaključcima", izjavio je Dalić.

Treba mi Bruno Petković

"Brunu Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama. To je za sve nas dobro i ja njega čekam. Želim da se vrati u formu, naglašavam u poziciji napadača jer ga ja tamo vidim. Nadam se da će se vratiti i da će do lipnja biti pravi i da shvati moju poruku da ovo kako sad igra nije na nivou i da može puno, puno bolje. Mi nemamo kompletnijeg i boljeg napadača od Brune Petkovića u pravoj formi. Nije otpisan i želim ga u reprezentaciji. Što se Šutala tiče, rekao sam da pratimo sve igrače mlade pa tako i njega. Trenutačno je u mladoj reprezentaciji, treba njima i nema žurbe. Neka samo nastavi ovako igrati i dobit će priliku, tu nema straha, ali sve u svoje vrijeme", komentirao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred hrvatske nogometne reprezentacije prva je akcija u 2022. godini, nastup na pripremnom turniru u Dohi na kojem će "Vatreni" odmjeriti snage sa  Slovenijom (26. ožujka) i Bugarskom (29. ožujka).

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo