SLOVAČKA - HRVATSKA 0-1 / Vatreni osvojili Bratislavu: Čudesni Marcelo Brozović i Ivica Ivušić junaci velike hrvatske pobjede

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Vatreni su uzeli važne bodove u Bratislavi

4.9.2021.
22:36
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Kvalifikacije za SP

5. kolo u skupini H

Cipar - Rusija 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija - Malta 1-0

Ljestvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Rusija     5    3    1    1    8-4   10

2. Hrvatska   5    3    1    1    5-1   10

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Slovenija  5    2    1    2    4-4    7

4. Slovačka   5    1    3    1    5-5    6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Malta      5    0    1    3    6-9    4

6. Cipar      5    1    1    3    1-6    4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLOVAČKA - HRVATSKA 0-1 (0-0)

Bratislava: Stadion Tehelne pole

GLEDATELJA: 7.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUDAC: Frankowski (Poljska)

STRIJELAC: 0-1 Brozović (86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLOVAČKA: Rodak - Pekarik (Strelec, 89), Šatka, Škriniar, Hancko - Lobotka; Mak (Jirka, 79), Kucka, Hamšik (Duda, 62), Weiss (Koscelnik, 79) - Schranz (Boženik, 62)

HRVATSKA: Ivušić - Juranović, Lovren, Vida, Sosa - Brozović, Kovačić (Majer, 84); Ivanušec (Perišić, 55), Vlašić (Pašalić, 55), Oršić (Kramarić, 62) - Čolak (Livaja, 55)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hrvatske ostvarili su večeras minimalnu 1-0 (0-0) pobjedu na gostovanju u Bratislavi kod Slovačke, čime su zadržali korak s Rusijom u borbi za prvo mjesto u skupini H Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Image
REAKCIJE VATRENIH /

Nenadani, novi junak hrvatske nogometne reprezentacije šokirao je Slovake: 'Bio je to debi iz snova za mene'

Image
REAKCIJE VATRENIH /

Nenadani, novi junak hrvatske nogometne reprezentacije šokirao je Slovake: 'Bio je to debi iz snova za mene'

Broz iz voleja genijalno za tri boda

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Marcelo Brozović u 86. minuti. Debitant Ivica Ivušić briljirao je obranama pred kraj susreta, kad su se Slovaci bacili na glavu. No, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaši bolje su otvorili utakmicu i u prvih 20 minuta prvog poluvremena bili bolja momčad. U 11. minuti je Mislav Oršić okušao svoj udarac izvan kaznenog prostora i pogodio gredu. Četiri minute poslije je s dvadesetak metara pucao i Luka Ivanušec, ali je domaći vratar Rodak bio na mjestu.

Najbolju priliku imao je u 19. minuti Antonio Čolak kojemu je odličnu loptu u kaznenom prostoru dao Oršić. Čolak je malo previše vremena potrošio za prijem lopte i namještanje za udarac, što je bilo dovoljno Škriniaru da mu uđe u blok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj polovici prvog dijela redale su se prilika pred vratima Hrvatske. U 22. minuti je Vladimir Weiss gađao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pokraj lijeve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivušić bio sjajan

U 27. minuti je Robert Mak sam izašao pred Ivicu Ivušića iskosa s desne strane, ali je debitant u hrvatskoj reprezentaciji odlično obranio njegov udarac. Samo tri minute poslije Slovaci su imali tri pokušaja iz blizine, ali su i Šatka, i Schranz, i Kucka pogodili hrvatske braniče u bloku.

U drugom poluvremenu su Slovaci imali bolje prilike, ali im je ponestajalo koncentracije i preciznosti u završnici. Za to su kažnjeni u 86. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovro Majer je ubacio u kazneni prostor s lijeve strane iz slobodnog udarca, Kucka je odbio glavom loptu na rub šesnaesterca, gdje je na nju natrčao Marcelo Brozović i iz voleja pogodio donji desni kut slovačkih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovaci su do kraja dvoboja dvaput opasno zaprijetili. U 88. minuti je Ivušić sjajno obranio udarac Boženika sa desetak metara, a u 89. minuti je zaustavio i pokušaj Kucke s ruba kaznenog prostora pa je Hrvatska odnijela tri boda iz Bratislave i nanijela prvi poraz Slovacima u ovim kvalifikacijama.

Rusija i Hrvatska imaju po 10 bodova u skupini H

Rusija i Hrvatska su i dalje na vrhu ljestvice sa 10 bodova, a Slovenija je treća sa sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo će reprezentacija Slovenije biti sljedeći suparnik Hrvatskoj, 7. rujna u Splitu.SKUPINA H Slovačka - Hrvatska  0-1 (Brozović 86) Cipar - Rusija       0-2 (Jerohin 6, Žemaletdinov 55) Slovenija - Malta    1-0 (Lovrič 45-11m) 

Gotovo je. Imamo važne važne bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Ivušić brani, sjajan je.

90' - Igrat će se još 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Brani Ivušić, kakvu je šansu sad išćupao ispod grede, ajmeeee. Bravo Ivica...

86' - GOOOOL - Brozović zabija bombetinu iz poluvoleja.

84' - Kovačić izlazi, Majer ulazi i debitira za hrvatsku A selekciju.

82' - Slovaci su pritisnuli, puca s 16 metara Duda, dobra reakcija Ivušića.

78' - Pa planu igre, Hrvatska je napala. To je to sad, idemo po gol. Ne, ma ne Juranoviću, pa kako poklon lopta za Rodaka? Evidentno je da imamo problem u napadu, ne možemo zabiti, teško to ide. Iako smo raspucani večeras, 12 udaraca. No, Slovaci ih imaju 13.

73' - Mak, uf kako je bilo blizu, nije na sreću podmetnuo nogu Božinek na 3 metra od gola, na ubacivanje Maka.

71' - Ušli smo u zadnjih 20 minuta, za pogreške sad nema mjesta.

68' - Sosa opet ubacuje, Slovacima nije svejedno kad je ovaj mladić u naletu na lijevoj strani.

65' - Sosa je ubacio iz trka, Borna igra odlično.

64' - Vida je kapetan na terenu. Sad igramo s dvojicom napadača, Livajom i Kramarićem.

62' - Promjene u Slovačkoj: Shranz - Boženik je zabio gol Sloveniji. Hamšik izlazi, Dudek ulazi.

62' - Kliznula je lopta po glavi Lovrena.

61' - Livaja pucam blok Slovaka. Korner za Hrvatsku.

55' - Livaja, Pašalić i Perišić unutra - Čolak, Ivanušec i Vlašić. Mijenja se sad krva slika Hrvatske, iako se ništa ne bi posebno trebalo promijeniti u samom rasporedu.

54' - Sosa je paklen igrač, opasno je sad ubacio u peterac ali nije bilo tu nikog, Čolaka također.

52' - Uf, papreno je bilo, bio je faul na Vidi u našem petercu ali bilo je gusto.

51' - Vida preko gola glavom na ubacivanje Oršića.

48' - Bokovi nisu na nivou, Slovaci su ih odsjekli. Juranović kombinira sa Brozovićem, Kovačić dodaje Oršiću, Oršić Ivanušecu dupli pas i uzimaju to Slovaci.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nadamo se boljim vijestima na kraju susreta.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Od 25. minute utakmica se prelomila igrom na slovačku stranu, do toga Vatreni su bili bolji i visokim presingom dolazili su šanse, umarali Slovake. Oršić je pogodio gredu na isteku 10. minute, da bi Čolaku Slovak Škriniar loptu skinuo s noge u izglednoj poziciji. Ivanušec je pucao dva puta, kao i Brozović.

42' - Slovaci sad imaju loptu u nogama. Bolja su momčad trenutno, čvršći u duelu.

40' - Trči u šprintu Čolak, brži je Rodak.

39' - 6 i pol minuta do kraja prvih 45 minuta pa onda još i dodatak, ako ga bude.

34' - Nikooolaaaaa sineeeee hrrvaaatski, pa zašto tako slabo? Kakva je ovo sad bila prilika, već smo Niksija vidjeli u naletu kako dolazi ispred Rodaka a on je pucao po podu, mlitavo i pomalo panično s nekih 16 metara.

33' - Evo nakon dugo vremena sad jedan opasniji pokušaj Hrvatske, nakon 10 minuta. Ivanušec je tukao.

31' - Pet minuta Slovaci su napadali, izvukli su se Vatreni.

30' - Što je sad bilo opasno, tri puta spašavali su braniči Hrvatske u jednom napadu.

26' - Ivuuuušššiććć, kralju kako si to išćupao, pa kako samo... Spasio nas je sada golman Osijeka u najboljoj prilici na utakmici, Mak je prošao po desnoj strani, ali Ivušić mu je skratio kut i spasio naš gol. Bravo, Ivice.

22' - Evo javili su se i Slovaci. Weiss je pokazao kakvu opaku desnu nogu ima, tukao je s nekih 18 metara, ispružio se Ivušić, nije dirao loptu. Weiss je gađao suprotan kut s ruba šesnaesterca, lopta se u onom karakterističnom luku spuštala prema golu, srećom pored vratnice.

19' - Ne Antonio, ne čekati, pucati odmah... Da je malo, samo malo ranije tukao, da nije išao na dribling, zabio bi s 7 metara. Šteta...Čolak je dobio jednu dobru Oršićevu loptu u sjajnoj poziciji za šut, ali dok se namjestio Škriniar mu je uspio blokirati udarac.

15' - Novi udarac Vatrenih, četvrti na utakmici, ovog j puta tukao Ivanušec s nekih 18 metara. Samo tako Hrvatska, vidi se želja i gard.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

11' - Uffff, lopta je dirala gredu. Oršić je u svom stilu tukao s 19 metara i liznuo okvir gola. Već treći pokušaj Hrvatske na utakmici, to je dobro, visoki presing čini svoje.

7' - Jaoooo, malo je bio prekratak Čolak u napadu, bio je u trku, sam ali odlazi lopta u aut.

5' - Opet napadamo. Oršić je aktivan dosta na lijevoj strani, kombinira Hrvatska. Nakon dodavanja Slovaci dobivaju loptu.

4' - Evo prilike, Marcelo Brozović. Čolak je spustio Brozu na 18 metara koji poteže visoko pored gola. Nakon tri i pol minute prva šansa za Hrvatsku, prvi pokušaj na gol.

3' - Juranović i Lovren kombiniraju iza, Brozović i Kovačić drže sredinu. U postavi hrvatske je trenutno 3 igrača iz HNL-a.

1' - Vatreni će visokim presingom pokušati umoriti Slovačku. Vjeruje se da su hrvatski nogometaši fizički spremniji, pa će igrati i na tu kartu.

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni protiv reprezentacije koja nije još izgubila u skupini. Slovaci kreću prvi.

20.41 - Na redu je himna Slovačke.

20.39 - Slijede himne. Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

20.39 - Igrači obje reprezentacije su na travnjaku.

20.01 - Inače, Slovačkaće ugostiti Vatrene na nacionalnome stadionu Národný futbalový štadión, domu Slovana iz Bratislave kojeg nazivaj još i Tehelné pole prema istoimenome dijelu grada. Kapacitet stadiona je 30 085 gledatelja.

19.17 - Stigli su i službeni sastavi. Kao što se i prethodno najavljivalo, Dalić je napravio promjene u momčadi. Čak pet promjena napravio je izbornik u odnosu na prošlu utakmicu. Debitant Ivušić zamijenit će Livakovića, u obranu se vratio Vida, dok su u napadu od prve minute Ivanušec, Oršić te Čolak u prvoj službenoj utakmici za Hrvatsku.

17.48 - Dalić će na Slovačku s pet izmjena. Od prve minute tako će na terenu u posljednjoj liniji biti Juranović, Lovren, povratnik Vida i Sosa. Vrijedi vidjeti kako će linija reagirati.

U sredini terena Kovačić i Brozović dok će Vlašiću ovog puta u ofenzivnom dijelu pomagati Luka Ivanušec i Mislav Orišć kojemu je Dalić dao prednost ispred Ivana Perišića. Mario Pašalić na papiru je u prošloj utakmici glumio Luku Modrića na njegovoj poziciji ali nije nije donio na toj poziciji potrebno. Bolje je reagirao ulaskom Luka Ivanušec.

17.32 - Iako službene potvrde sastava još nema promjene slijede u prvoj momčadi hrvatske nogometne reprezentacije. Livaković se ozlijedio i neće kandidirati za ovu utakmicu pa na golu treba očekivati debi Osijekovog Ivice Ivušića a ne Simona Sluge. Od prve minute trebali bi krenuti Ivanušec i Oršić te Antonio Mirko Čolak u vrhu napada. Čolaka smo najavili, Ivušić je iznenađenje ali i nije, ako se uzme u obzir njegovo izdanje u HNL-u dosad u sezoni. Ivanušec je dobro reagirao protiv Rusa ulaskom u igru, kao i Oršić. Čekamo službenu potvrdu toga.

Mogući sastav Hrvatske: Ivušić; Juranović, Lovren, Vida, Sosa; Kovačić, Brozović; Ivanušec, Vlašić, Oršić; Čolak

Lista onih koji ne konkuriraju za večerašnji sraz 5. kola skupine H kvalifikacija za SP u Bratislavi protiv neugodne Slovačke (prijenos je od 20 i 45 na Novoj tv), koja ima samo bod manje od Hrvatske i Rusije, od danas je podebljana neigranjem Dominika Livakovića. Umjesto njega, u ovoj važnoj utakmici za Vatrene bit će Simon Sluga. Očekuje se kako će Vatreni protiv Slovaka istrčati u istom sastavu kao i u Moskvi, uz Slugu i povratnika Domagoja Vidu.

'Nedostajala nam je u Moskvi završnica'

"Išli smo mi i u Moskvi na pobjedu, pokušali zabiti gol, ali nedostajala nam je završnica. Nastojat ćemo i sutra zabiti gol, trebaju nam bodovi i moramo ih skupiti što prije. Neće biti nikakvog opreza s naše strane kad je u pitanju sutrašnja utakmica, tražit ćemo pobjedu i tako se postaviti na terenu. Bit će nekih promjena u sastavu, ali idemo na tri boda tko god bude igrao", kazao je u najavi utakmice Zlatko Dalić i dodao:

'Čeka nas drukčija utakmica u odnosu na Rusiju'

"Čeka nas drukčija utakmica u odnosu na Rusiju jer su iza Slovaka i nas teški susreti i naporna putovanja, pa je bilo malo vremena za odmor i pripremu nove utakmice. Slovaci su u Sloveniji u drugom dijelu bili bolji, više trčali, imali više boljih prilika. Malo su promijenili sustav igre, igraju s više napadača, ali protiv Slovenije su malo zakazali u realizaciji. Čeka nas teška utakmica i pritom ne treba spominjati naše međusobne utakmice prije dvije godine. Situacija je drukčija, Slovačka se posložila, ima ambiciju i bit će nam neizvjesno i teško".

Za napomenuti kako bi svoju priliku u ovoj utakmici mogao dobiti Antonio Mirko Čolak iz Malmoa, koji je oživio po dolasku na posudbu iz redova švedskog prvaka, zabivši 13 golova, od toga 5 u pretkvalifikacijama za Ligu prvaka, od toga dva na Ibroxu koja su srušila veliki Glasgow Rangers. Pogotovo zato jer Hrvatskoj nedostaje ta prava centralna špica a Petkovića i Rebića nema. Kramarić se, pak, nije iskazao na toj poziciji u Moskvi.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo