ZLATKO DALIĆ OBRATIO SE NACIJI: / Ove riječi izbornika ohrabruju uoči možda i ključnog okršaja u Ligi nacija

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Puno smo komplicirali, ali smo pobijedili'

15.10.2018.
22:57
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U prijateljskom susretu igranom na riječkom stadionu Rujevica pred 4.800 gledatelja hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Jordan sa 2-1. Golove za Hrvatsku zabili su stoperi Domagoj Vida (24) i Matej Mitrović (63), dok je strijelac za goste bio Baha Faisal (73).

HRVATSKA – JORDAN 2-1: Vida i Mitrović majstorski probušili golmana Yaseena; gosti zabili prekrasan pogodak

Prva pobjeda hrvatske vrste u posljednjih pet susreta

Bila je to prva pobjeda hrvatske vrste u posljednjih pet susreta, ukoliko ne računamo nedavnu utakmicu protiv Bjelovara. Nakon poraza 2-4 od Francuske u finalu SP-a još smo izgubili od Španjolske (0-6), te remizirali protiv Portugala (1-1) i Engleske (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, mislim da je utakmica poslužila svojoj svrsi. Puno smo komplicirali, ali smo pobijedili. Stalno govorim da ne možemo suditi prema jednom poluvremenu. Dobro smo ušli u utakmicu, ali kasnije smo počeli komplicirati. Napravit ćemo analizu i za iduće druženje skratiti popis. Znao sam da Jordan ima puno brzih igrača. Prepustili smo kasnije u utakmici njima igru. Idemo dalje, Englezi su dobili Španjolce i ako dobijemo do kraja obje utakmice u Ligi nacija, možemo biti i prvi u skupini. ", kazao je Zlatko Dalić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moraju svi doći u formu, a Španjolce pred punim Maksimirom možemo dobiti'

"Moraju svi doći u formu, a Španjolce pred punim Maksimirom možemo dobiti. Španjolci imaju jako dobru grupu igrača, ali mi se polako dižemo u formi. Ono što bih ja htio jest da bude pun stadion i jedna dobra utakmica pa da mi odlučujemo na Wembleyju o pobjedniku skupine", dodao je izbornik za kamere Nove TV.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

OSJETITE DAŠAK ATMOSFERE S RUJEVICE: Srebrni Vatreni po prvi put pred domaćom publikom nakon SP-a

Image

OSJETITE DAŠAK ATMOSFERE S RUJEVICE: Srebrni Vatreni po prvi put pred domaćom publikom nakon SP-a

Borkelmans: 'Sami sebi smo dokazali da možemo dobro odigrati protiv snažne selekcije'

Njegov kolega sa suprotne strane, jordanski izbornik Vital Borkelmans, imao je samo riječi hvale.

''Prije svega čestitam Hrvatskoj na zasluženom trijumfu i odličnom domaćinstvu. Jako dobro se osjećamo ovdje u Rijeci. Sretni smo kako smo odigrali, iako smo izgubili, ostvarili smo dobar rezultat. To nam je važno radi sljedećih utakmica i natjecanja. Sami sebi smo dokazali da možemo dobro odigrati protiv tako snažne selekcije kao što je Hrvatska, čiji igrači igraju u najvećim europskim klubovima'', kazao je trener Jordana čije riječi prenosi portal Gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo