IZBORNIK UOČI KLJUČNE UTAKMICE / Zlatko Dalić objasnio zašto je odjednom pozvao Petkovića i koju će poziciju igrati: 'Tamo nam on treba'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vatreni 11. i 14. studenog igraju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru

8.11.2021.
10:25
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za novinare povodom okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije. Vatreni 11. i 14. studenog igraju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru i to protiv neugodne Malte i još nezgodnije Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------

TIJEK PRESSICE

"Čekaju nas dvije utakmice, dvije nas pobjede dijele od cilja. S obzirom u kakvom smo stanju bili, da smo bili puni energije i dobri, ja sam optimist da možemo proći. Uvijek je prva utakmica najvažnija, a to je ova Malta. Mi sa pobjedom otvaramo borbu za prvo mjesto, to je protivnik koji nama ne može paritati, ali mi moramo biti ozbiljni strpljivi i odgovorni. Oni se hoće nama suporstaviti, treniraju već tjedan dana intezivno", rekao je Dalić u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče problema, Kovačić će nam jako faliti, Brekalo se priključio, ali ako neće biti spreman, ali ako neće vratit ćemo ga u klub... Sučić je doživio neugodan udarac prije dva dana i njega ćemo čekirati. Luka dolazi danas, s njim je bolja situacija, vidjet ćemo kroz ova dva tri dana. Vjerujem da se možemo plasirati", izjavio je Dalić i zatim otkrio zašto je zvao Brunu Petkovića koji nije nastupao za Hrvatsku još od Eura.

"Pozive su dobili Petković i Majer. Imamo dvije utakmice u kojima nam igraju pobjede. Ofenzivan dio momčadi treba biti na visokom nivou. Majer je ostavio dobar dojam u rujnu, ali se ozlijedio sad se vratio i u kadru je. Majer nam unosi kvalitetu više. Nikad nije bilo sporno kod Petkovića kvaliteta, nije imao kontinuitet i sad igra dobro i sada nam može biti od pomoći i koristi. Zato sam odlučio. Iznimno ćemo imati 25 igrača u kadru imamo puno ozljeda i tražit ćemo najspremnije da oni iznesu te utakmice. Petković i Majer su u jako dobroj formi i nije bilo dileme", pojasnio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je s Modrićem?

Zatim je otkrio i koju će poziciju igrati Petković, s obzirom na to da u Dinamu igra ofenzivnog veznog. "Ono što Petković igra u Dinamu tu imamo najbolje na svijetu, ali igrat će Bruno u špici, najbitnije je da zabijemo gol i tu nam treba. U vezi imamo igrača, Bruno će biti špica", rekao je izbornik.

Kapetan je imao određenih zdravstvenih problema, pa je Dalić kazao kako ga neće forsirati. "Luka Modrić se opravio, dolazi danas iz Madrida. Probat ćemo, ali ako se nije oporavio nećemo ga forsirati", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjeća li pritisak? "Pritisak je uvijek prisutan, htio bih izbjeći playoff u ove dvije utakmice. Nema kod nas opuštanja, moramo biti spremni na sve. Očekivanja su ogromna, pripremamo se prvo za Maltu i taj pritisak ćemo pretvoriti u pozitivu", veli Dalić.

Tko će igrati obrani? "Moja želja je da imamo standardnu ekipu, da ne rotiram. Sada je silom prilika tako, nedostaju neki igrači i moramo tražiti nešto drugo. U sedam dana smo morali rasporediti igrače, dolazi do ozljeda preopterećenja ako igraju često. Na pozicijama stopera nismo dugo bili tako jaki, imamo sjajne igrače koji igraju u velikim klubovima dobro. Gvardiol je siguran on nam je bitan zbog lijeve noge na lijevom stoperu, a ovo ćemo vidjeti tko će biti na desnom stoperu tko će biti u najboljoj formi", veli Dalić i onda poentira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put u mom mandatu smo odlučili ostati spavati na Malti, imamo kratak rok do sljedeće utakmice i moramo se odmoriti. Mi moramo Maltu dobiti, ako bude dobar rezultat neke igrače ćemo možda odmoriti. Znam da je svima fokus na Rusiji, ali sada to nije tema, tema je samo Malta", zaključio je.

--------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uputio je naknadne pozive Bruni Petkoviću i Lovri Majeru za utakmice protiv Malte i Rusije, stoji na web-stranici HNS-a.

Petković i Majer priključit će se tako okupljanju reprezentacije zakazanom za ponedjeljak 8. studenoga u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković je za Vatrene nastupio 19 puta uz šest postignutih pogodaka, dok Majer za seniorsku reprezentaciju ima upisana dva nastupa.

Svjetske doprvake čekaju dva završna ogleda u skupini H Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru - 11. studenoga gostuju na Malti, a 14. studenoga dočekuju Rusiju na rasprodanom Poljudu. Hrvatska je već osigurala barem dodatne kvalifikacije, a s dvije pobjede može osigurati direktan plasman u Katar kao prvoplasirana reprezentacija u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo