Ibra 'provocira' Barçu i Messija: 'Ja bih zabio 90 golova'

'I ja bih zabio 90 golova u godini da mi sude 11-erce kao što ih sude Barceloni i Messiju'', izjavio je napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović.

10.12.2012.
16:40
VOYO logo

Švedski nogometaš PSG-a Zlatan Ibrahimović omalovažio je učinak Lionela Messija od 86 pogodaka za Barcelonu i Argentinu tijekom kalendarske godine.

"I ja bih zabio 90 golova u godini da mi sude 11-erce kao što ih sude Barceloni i Messiju", rekao je Zlatan koji je i dalje očigledno ispunjen ogorčenjem zbog svoje neuspješne sezone u katalonskom klubu tijekom 2009. i 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Messijevih 86 golova ove sezone 14 otpada na pogotke iz penala. Barceloni je, što Ibrahimović vjerojatno ne zna, ove sezone u Primeri suđen samo jedan penal, manje no većini drugih prvoligaša.

Identičan broj kaznenih udaraca ove je sezone u Le Championnatu imao priliku pucati PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni njemački nogometaš Gerd Müller, donedavni vlasnik rekorda po broju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini, čestitao je svom nasljedniku Lionelu Messiju.

"Messi me zaslužio prestići, iako obrana koja se igra danas omogućava više golova", rekao je Müller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Messi je u nedjeljnom 15. kolu Primere dvama golovima Betisu stigao do brojke od 86 golova u kalendarskoj 2012. godini računajući golove u klupskom i reprezentativnom dresu. Prestigao je time Müllera koji je 85 golova postigao prije 40 godina, 1972., nastupajući za minhenski Bayern i reprezentaciju Zapadne Njemačke.

Novu priliku za povećanje svog golgeterskog konta Messi će imati već u utorak kada Barcelona u Kupu kralja igra protiv Cordobe, kao i sljedećeg vikenda kada u Primeri igra derbi protiv Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će zabiti još nekoliko golova u preostalim utakmicama u 2012. godini i da će njegov rekord stajati još 40 godina. Moj je rekord toliko stajao, a sada ga je najbolji svjetski igrač srušio. Sretan sam zbog njega, on je nevjerojatan igrač, div koji je isto tako ugodan i prilično rezerviran. Jedina mu je mana što ne igra za Bayern."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo