Ministar odgovorio na 'pljusku': 'Ja uopće nisam šokiran!'

'Platini se predstavio kao pravi prijatelj hrvatskog nogometa. Jer, samo pravi prijatelj ti u oči može reći što misli i ukazati ti na probleme.

6.12.2012.
18:05
VOYO logo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović tvrdi da je Platinijeva 'pljuska' na proslavi 100. obljetnice HNS-a zapravo bio prijateljski govor iako je prvi čovjek UEFA-e poručio da su HNS i hrvatska Vlada "loši učenici".

"Ja uopće nisam šokiran njegovim govorom. Platini se predstavio kao pravi prijatelj hrvatskog nogometa. Jer, samo pravi prijatelj ti u oči može reći što misli i ukazati ti na probleme. UEFA-in je predsjednik dao podršku Davoru Šukeru da riješi dva ključna problema hrvatskog nogometa, huliganizam i neregularnost HNL-a. Uostalom, to su ionako stvari na koje smo mi već ukazivali. Rješavamo te probleme i ja sam siguran da ćemo ih riješiti", kazao je Jovanović za Sportske novosti pa se prisjetio početka svog napada i najava o isušivanju močvare...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo istaknuo da je bivše vodstvo HNS-a odgovorno za stanje koje vlada u našem nogometu. Sad je došao novi predsjednik, Šuker, i mi razgovaramo, pokušavamo zajedno rješavati probleme. I moram reći da sam veliki optimist kad je budućnost u pitanju", kaže Jovanović koji je uvjeren da neće doći crni dan i eventualno izbacicanje Hrvatske iz UEFA-inih natjecanja.

"Uvjeren sam da do toga neće doći, da ćemo se u konačnici svi zajedno othrvati svim problemima. Naša reprezentacija je među 10 na svijetu, a ja želim da i HNL i HNS postanu uzorni, da po svojoj organiziranosti i sređenosti budu među 10 u svijetu. Vjerujem da će tako i biti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo