Osječani kod prvaka / Zekić: 'Prvenstvo je, nažalost, odavno riješeno'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijekov trener ima problema s ozljedama uoči gostovanja kod Dinama

24.2.2019.
11:05
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Osijek će od 17.30 gostovati kod Dinama od kojega je izgubio oba prvenstvena dvoboja ove sezone.

Možda je Dinamova okupiranost Europom prilika da Osječani nešto promjene u trećem pokušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da je ovo derbi, razlika je 14 bodova i Prvenstvo je, nažalost, već davno riješeno. Iskoristio bih priliku, naravno, čestitati Dinamu na pobjedi, mogu slobodno reći da su razbili Viktoriju Plzen i da su zasluženo ušli u osminu finala. Ova nedjeljna utakmica zapravo je kao i svaka druga iako je protiv najboljeg suparnika u ligi. Imamo opet nekih svojih zdravstvenih problema, tako da će, nažalost, biti dosta izmjena. Nadam se da ću uspjeti pronaći neke unutrašnje rezerve i da ćemo se predstaviti na najbolji mogući način, i u defenzivnom i u ofenzivnom dijelu", najavio je Zoran Zekić koji na raspolaganju neće imati Bočkaja, Hentyja te Kleinheislera, a u optimalnom stanju nisu ni Boban, Pušić i Škorić.

"Ne smijemo biti opušteni, dobit ćemo onda pet komada. Gledajući Dinamo, zaista ne pamtim da je razlika u kvaliteti bila tolika kolika je ove godine, što pokazuju i u Europi. Ali zaista bih volio da odigramo pravu, hrabru utakmicu i to ne samo obrambeno, nego da pokažemo nešto i prema naprijed. Naravno, to će puno ovisiti i o Dinamu. Nekidan sam bio s njegovim trenerom i vidio sam kako ima veliku želju da nas pobijedi, tako da ne očekujem nikakvo opuštanje s njihove strane."

Prisjetio se Zekić obje utakmice ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću reći da je ta utakmica u Maksimiru bila naše najgore izdanje, ali bilo je nekako plašljivo, nikakvo, utakmica bez ikakva mirisa i okusa. U Osijeku smo nekih 60 minuta jako dobro parirali, imali šanse kod 0:0, nismo zabili, a Dinamo je zabio kako inače zabije. Znamo sve o njima, gdje im je forca, kako igraju, ali treba sve to na terenu istrpjeti i pokazati, biti hrabar i razmišljati pozitivno."

Nenad Bjelica najavio je rotacije, ali to čini cijele sezone i ne vidi se na rezultatima.

"Ne znam hoće li biti promjena, ali svaki njihov igrač ove sezone ima 15-ak utakmica, u Europi ili Prvenstvu. Nešto slično radili smo i mi dok smo trajali u Europi. S tim načinom rotacije on je sebi zadržao širinu momčadi i kvalitetu pa na svakoj poziciji ima, mogu reći, dva i pol igrača. Ne vide se uopće razlike. No to su njegove stvari, ne mogu razmišljati hoće li nakon ove europske utakmice ostaviti istu momčad. Rekao sam već da Bjelica ima veliku želju pobijediti nas i napravit će najbolje što može. Ali i ja imam veliku želju da ne izgubimo, da pokušamo napraviti nešto u Zagrebu. Nemalo smo puta u posljednje vrijeme uspjeli, posljednje smo dvije utakmice poraženi, pa je i to nekakav izazov i motiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo