ŽDRIJEB SKUPINA EURA: / Otkrivamo protiv koga Vatreni mogu igrati

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Pred Antom Čačićem i Hrvatskom je puno posla ukoliko Vatreni žele ostvariti dobar rezultat na EURU, a mnogo toga će ovisiti i o samom ždrijebu skupina.

14.10.2015.
11:22
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Ždrijeb će biti u Parizu 12. prosinca, tada ćemo saznati šest skupina sa po četiri reprezentacije. Zasad je samo jasno da Vatreni će biti u 2. jakosnoj skupini, te da neće moći biti u skupini zajedno s Italijom, Rusijom, Švicarskom i Austrijom, te BiH - ukoliko susjedi prođu dodatne kvalifikacije. Podsjetimo, četiri posljednja putnika još ne znamo, dobit ćemo ga nakon duela trećeplasiranih reprezentacija

No, već sad imamo pravo špekulirati, koga bi bilo dobro izbjeći, a protiv koga igrati. S obzirom kako je Hrvatska odigrala kvalifkacije, Vatreni teško mogu biti favoriti protiv velike većine suparnika, ali individualna snaga igrača nam daje pravo za nadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva jakosna skupina nudi samo vrhunske reprezentacije, a u trećem bubnju ne bi bilo loše izbjeći Ukrajince ili Švedsku s Ibrahimovićem. Slovačka se u trećem bubnju čini kao najbolji izbor. U četvrtom se nalaze neki još teži suparnici, poput Turske i Islanda, ali i debitanti Albanci i Sjevernoirci.

Na prvi pogled, može se izvući 'skupina smrti' s Njemačkom, Ukrajinom i Turskom, dok bi do bodova vjerojatno lakše došli protiv Portugala, Slovačke i Albanije. Ipak, treba pričekati dodatne kvalifikacije u kojima sudjeluju i dva susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina je nositelj, a Slovenija nije, tako da bi mogli vidjeti i taj obračun na putu za EURO 2016. godine.

Jakosne skupine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.: Francuska, Njemačka, Španjolska, Engleska, Portugal, Belgija 2.: Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina* 3.: Ukrajina*, Češka, Švedska*, Poljska, Rumunjska, Slovačka 4.: Mađarska*, Turska, Irska*, Norveška*, Slovenija*, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska

Dodatne kvalifikacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nositelji: Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Švedska, Mađarska nenositelji: Danska, Irska, Slovenija, Norveška

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo