Dinamo saznao protivnike u Ligi prvaka!

Ždrijeb Lige prvaka u Monte Carlu je odredio da će Dinamo igrati u skupini A u kojoj su Porto, Dinamo iz Kijeva i PSG!

30.8.2012.
12:18
VOYO logo

Točno u 17.45 sati počela je ceremonija ždrijeba skupina Lige prvaka. Domaćini su na pozdravili okupljene i održali uvodni govor nakon čega je prikazan podsjetnik na prošlosezonsku Ligu prvaka koju je u Münchenu protiv domaćina Bayerna osvojio Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nakon toga je Chelseajev igrač Frank Lampard na pozornicu donio pehar namijenjen pobjedniku te poručio da je to bila čarobna večer za njega i suigrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatnu sreću imao je zagrebački Dinamo kada je na ždrijebu skupina Lige prvaka izvukao 'najslabiju' skupinu od njih osam. Ako kažemo da je izbjegao velika imena poput Barcelone, Real Madrida, Chelseaja, Bayerna, Arsenala, Milana i Manchester Uniteda, te da je prvi nositelj skupine A portugalski Porto, slobodno možemo zaključiti da je ždrijeb 'pomazio' zagrebačke plave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A Porto Dinamo Kijev PSG DINAMO ZAGREB

SKUPINA B Arsenal Schalke Olympiacos Montpellier

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA C Milan Zenit Anderlecht Malaga

SKUPINA D Real Madrid Manchester City Ajax Borussia Dortmund

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA E Chelsea Šahtar Juventus Nordsjaelland

SKUPINA F Bayern Valencia LOSC Lille BATE Borisov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA G Barcelona Benfica Spartak Celtic

SKUPINA H Manchester United Braga Galatasaray Cluj Najzanimljiviju grupu ili takozvanu 'grupu smrti' čine Real Madrid, Manchester City, Ajax i Borussia Dortmund. Njih je ždrijeb smjestio u skupinu D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je navijačima vjerojatno najzanimljivija skupina. Mi smo prvaci Španjolske i spremni smo se nadmetati sa svima", izjavio je neposredno nakon ždrijeba Cristiano Ronaldo, novi suigrač Luke Modrića. Utakmice skupina Lige prvaka započinju 18. i 19. rujna, a Dinamo će prvu utakmicu igrati kod kuće protiv Porta.

1. kolo, 18.9.: Dinamo - Porto 2. kolo, 3.10.: Dinamo Kijev - Dinamo 3. kolo, 24.10.: Dinamo - PSG 4. kolo, 6.11.: PSG - Dinamo 5. kolo, 21.11.: Porto - Dinamo 6. kolo, 4.12.: Dinamo - Dinamo Kijev Sammir i društvo neće imati težak zadatak – ispraviti prošlu sezonu, jer gore od toga vjerojatno nije moguće. Sa šest poraza i gol razlikom minus 19, Dinamo je najgora momčad Lige prvaka svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Maksimiru se ne zavaravaju, jasno im je da će svaki osvojeni bod biti uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ćemo autsajder u bilo kojoj skupini", još je u slavlju u Mariboru poručio Dinamov trener Ante Čačić.

Čak tri su novaka u ovogodišnjem izdanju. Montpellier, Nordsjælland i Malaga debitirat će u Ligi prvaka, a među 32 kluba njih 11 je već osvajalo ovo natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo