Kuglice poslale Hajduk na daleko i 'teško' gostovanje

Dinamo će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati protiv bugarskog Ludogoreca iz Razgrada. U Europskoj ligi Osijeku 1. pretkolu igra protiv andorske Santa Colone, dok u 2.

25.6.2012.
11:32
VOYO logo

Ponedjeljak je donio ždrijeb 1. i 2. pretkola kvalifikacije Lige prvaka i Europske lige. Kako se prvo izvlačili klubovi Lige prvaka, Dinamo je prvi ždrijeban od hrvatskih klubova. Definitivno možemo reći da Plavi nisu imali sreće, u 2. pretkolu ih očekuje bugarski prvak Ludogorec iz Razgrada. Prva utakmica igra se u Bugarskoj, a uzvrat je na Maksimiru.

Ždrijeb prvog pretkola Europske lige planiran je u 13.30 sati. Osijek bi trebao imati lagan posao u prvom pretkolu i popraviti klupski i nacionalni koeficijent. Slavonci putuju u Andoru, a protivnik im je Santa Coloma. Prva utakmica na rasporedu je 5. srpnja i to u Andori dok se uzvrat igra tjedan dana kasnije, 12. srpnja, u Gradskom vrtu. Ukoliko prođu Andorce, u 2. pretkolu ih čeka bolji iz švedsko-sjeverno irskog ogleda (Kalmar - Cliftonville).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prolaz treće pretkolo će Hajduk igrati protiv momčadi Skonta iz Latvije. Prva dvoboj će se igrati 19. srpnja na Poljudu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Rigi. Odsrednji ždrijeb, pošto su eventualni suparnici mogli biti i Hafnarfjördur, St. Johnstone, te pobjednici dvoboja Eschen - Renova i Xazar - Nõmme Kalju.

Moglo je biti i lakše za Splićane. Recimo Makedonci ili Lihtenštajnci, dok je zasigurno škotski predstavnik ili azerbejdžanski Xazar nešto opasniji na terenu. Kako bilo, mlada i kvalitetom nedokazana momčad Hajduka će na daleko putovanje kod suparnika kojeg bi trebali proći. No, tako je i bilo protiv Shelbournea, a sjećamo se i veselja Ivice Buljana i Ante Miše kada su im kuglice dodjelili Žilinu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skonto je najtrofejniji litavski klub, a trener im je jedan od njihovih najboljih nogometaša svih vremena - Marians Pahars.

Solidno su prošli Koprivničani. Slaven Belupo će igrati protiv boljeg iz ogleda makedonske Škendije i sjevernoirskog Portadowna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo još uvijek s gorčinom pamti prošlu sezonu i nastup u Ligi prvaka, gdje je upisao šest poraza i zaradio podsmijeh zbog debakla u zadnjem kolu protiv Lyona (1:7). Hajduk, pak, lani nije imao sreće u ždrijebu, engleski Stoke City prošao je dalje s dvaput po 1:0. Preklani su dogurali do grupne faze Europske lige.

Ukratko, Dinamo će u europski boj od 2. pretkola Lige prvaka . Tri su naša predstavnika u kvalifikacijama Europske lige, a Osijek će prvi na teren, već od prvog pretkola (5. srpnja). Hajduk i Slaven Belupo se priključuju u drugom pretkolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put do 'raja' - plasmana u Ligu prvaka i Europsku ligu vodi preko četiri runde pretkola, tako da će našim klubovima biti potrebna i doza sreće pri ždrijebu.

25. lipnja: Ždrijeb 1. i 2. pretkola kvalifikacija Lige prvaka i Europske lige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. i 12. srpnja: 1. pretkolo Europske lige (Osijek)

17/18. srpnja i 24/25. srpnja: 2. pretkolo Lige prvaka (Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19 i 26. srpnja: 2. pretkolo Europske lige (Hajduk, Slaven Belupo, Osijek?)

20. srpnja: Ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka i Europske lige

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo