Zdravko Marić dovodi u Hrvatsku Lea Messija!

Predsjednik INA sportskih igara mladih, Zdravko Marić, ima nevjerojatan popis kontakata, pa za njega, primjerice, nije nemoguće da u Lijepu našu dovede najveće sportske zvijezde svijeta.

9.7.2011.
21:57
VOYO logo

Prije 15 godina na splitskim Brdima organizirao je lokalni turnir, a danas stoji na čelu manifestacije koja je po broju sudionika potukla Njujorški maraton, pije kave s predsjednicima i uglednicima iz poslovnih krugova, ali ne zaboravlja prijatelje.

Zdravko Marić može vas odvesti na utakmice Lige prvaka, osobno upoznati s mnogim sportašima, ali njegov životni projekt su - INA sportske igre mladih koje su ove godine okupile više od 80.000 mladih sportaša iz cijele Hrvatske, a plan je uskoro - iz cijele Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada su Igre počele, bilo mi je bitno zabaviti se uz ekipu i pokušati pobijediti. Danas smo pobijedili svi zajedno. Igre su bile nešto drugačije i time okupile djecu koja slobodno vrijeme koriste kroz sport i natjecanje, što je najvredniji doseg", ističe Marić.

Tim od 22 ljudi tijekom cijele godine radi na organizaciji, a u doba održavanja njih nekoliko stotina. Ove godine okupljaju 80 tisuća djece, a počeo je i projekt regionalnog širenja, pa će ih se u BiH natjecati 11 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Društveni značaj Igara prepoznali su mnogi, tako Igrama pomažu i premijerka Kosor, zagrebački gradonačelnik Bandić, europski povjerenik Füle, europski parlamentarac Swoboda i drugi. Cilj je širiti se i omogućiti nova prijateljstva i europski štih.

Potporu snažno pružaju Slovenija, Mađarska, Češka, Srbija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekada je najteže bilo naći sponzore, kako bi Igre djeci mogle biti besplatne, danas je lakše, mnogi prepoznaju društvenu vrijednost Igara u razvoju mladih te marketinški značaj projekta".

Iza sebe ima turističku školu, a funkcionira po formuli: "Ništa nije nemoguće!" Hajduk ga je htio u upravi, fakulteti mu nude mjesto gosta predavača... Jer, nema te osobe koju taj 35-godišnjak neće pridobiti. Uz pomoć prijatelja Predraga Mijatovića, za ambasadore Igara ustoličio je Figa, Beckhama, Šerbedžiju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dočekuša je formula

"Ako nam se ne jave na telefon, slijedi "dočekuša". Saznamo gdje odsjedaju i čekamo priliku. No, da nemamo osnovu da budemo uporni ne bismo to radili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj su samo najjača imena, a trenutačno jačeg od malog Argentinca - nema.

"S obzirom na to da je Messi na Copa Americi, ovaj mjesec potpisat ćemo ugovor s njegovim zastupnikom po kojem će Messi svaki svoj dres nakon utakmice pokloniti nama. Dogodine ćemo ga pokušati i dovesti, ili barem odvesti nekoliko djece da ga upoznaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik engleske lige Dave Richards Marićem je oduševljen, obećao je u Hrvatsku dovesti jednog reprezentativca. Majicu Igara trebao bi nositi i Novak Đoković, a Marić ovih dana često zove u Rusiju. U Putinov ured...

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo