Zdravko Mamić preko noći riješio sve svoje probleme!

'Zdravko Mamić imenovanjem na funkciju izvršnoga predsjednika više nije predsjednik Dinamove uprave, odnosno poslovodne službe, te nije u sukobu interesa.

14.4.2011.
13:14
VOYO logo

Godinama se već lome koplja oko sukoba interesa Dinamova gazde Zdravka Mamića, a sada je sve napokon riješeno, tvrde u klubu. I to promjenom dvaju slova, preimenovanjem funkcije iz izvršnog dopredsjednika u izvršnog predsjednika.

Pitanje o sukobu interesa, zbog kojeg Mamić redovito gubi glavu, i dalje ga posebno pogađa. Ako je statut usklađen sa Zakonom o športu, kako onda otac menadžera s FIFA-inom licencijom i dalje može biti u upravljačkome tijelu kluba? Takve odgovore radije prepušta direktoru kluba Damiru Vrbanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravko Mamić imenovanjem na funkciju izvršnoga predsjednika više nije predsjednik Dinamove uprave, odnosno poslovodne službe, te nije u sukobu interesa. A kao član Skupštine samo je jedan od 80 skupštinara", objasnio je Vrbanović.

Mamić se posvetio pitanjima koji su vezani za njegovu industriju za prodaju igrača. Evo kako objašnjava statistički podatak da mladi Dinamov strijelac Andrej Kramarićev, koji nije igrač njegove menadžerske agencije, ima pet puta manju minutažu u klubu od njegovih štićenika Ademija i Vrsaljka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate li kolike su moje šanse da utječem na trenerovu odluku? Kao glinenom golubu na streljani!. To nije pitanje za mene, čak ni za sportskog direktora Zokija, nego isključivo za našega trenera. Ja ne sudjelujem u odlučivanju tko će igrati", kaže Mamić.

Osvrnuo se na skupštinu kluba, usklađivanje klupskoga statuta sa zakonima. Naprimjer zašto Dinamo prije nije izašao ususret navijačkim zahtjevima ako su oni bili opravdani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakoni su bili puni nedorečenosti i mogli su se proizvoljno tumačiti. Mi smo, eto, na prvom okupljanju Skupštine sve uskladili sa zakonom i na naš statut više nitko ne može imati ni najmanjeg prigovora. U njemu je jasno objašnjeno kako se može postati članom kluba i kako ući u upravljačka tijela. A to što je, primjerice, Vlatko Marković morao izaći iz Skupštine jer tako kaže zakon, ja se tom odlukom ne junačim, nego je se sramim", dodao je Mamić i prokomentirao navijački zahtjev po kojem bi se u klubu odlučivalo po načelu jedan član – jedan glas.

"To je najobičnija podvala i manipulacija, toga nema nigdje na svijetu! Pa po tom načelu ni Hrvatski sabor ne bi mogao donositi zakone, nego bi se oni donosili referendumom", zaključio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201104120744006 arti-201104130689006 arti-201104130035006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo