Zdravko Mamić ponovno bio na rubu suza!

Dinamo je u Sarajevu odigrao prijateljsku utakmicu u sklopu proslave 90.

26.3.2011.
11:30
VOYO logo

Revijalni susret nogometaša Željezničara i Dinama na Grbavici završen je rezultatom 2:2, a utakmicu je pratilo više tisuća navijača u fer i sportskom ozračju. U znak poštovanja prema Željinom jubileju u gostujućoj ekspediciji u Sarajevu su bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić.

Upravo je Maminjo bio izuzetno ganut potezom domaće publika nakon što je sudac označio kraj utakmice na Grbavici. Cijela zapadna tribina ustala je i skandirala: Dinamo, Dinamo!, što je Zdravka Mamića gurnulo gotovo na rubu suza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je ovo praznik za oči i dušu, utakmica sjajnih poteza i spektakularne publike!", izjavio je Dinamov dopredsjednik, koji je uoči susreta upozoravao na Višću.

A riječ je o 21-godišnjem mladiću Edinu Višći koji je cijelu utakmicu mučio Dinamovu obranu i briljantnim potezima dizao publiku na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se same utakmice tiče, Dinamo je dvaput vodio golovima Antuna Palića i Josipa Brezovca (sjajan gol s 25 metara), no Željezničar se oba puta vratio u igru. I ne samo to, 90-godišnjak iz Sarajeva totalno je nadigrao hrvatskog prvaka u drugom poluvremenu prokockavši niz sjajnih prilika.

"Bilo je dobrih stvari u našoj igri, ali puno toga me i nerviralo. Mogli smo i izgubiti, no imali smo dosta sreće", rekao je Dinamov trener Vahid Halilhodžić, koji je također dočekan ovacijama publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilhodžić nije želio riskirati s lakše ozlijeđenima Sammirom i Moralesom, a za Zagrepčane su igrali: Kelava, Tomečak, Barbarić, Tonel, Ibanez (od 58. Mesarić), Brezovec (od 76. Babić), Calello, Palić (od 58. Cufre), Chago, Sylvestr, Rukavina (od 64. Šitum).

Uz sadašnje članove Željine uprave i stručnog stožera, na stadionu su bile i nogometne legende poput Ivice Osima i Josipa Katalinskog, koji su i sami nekada igrali u prvoj postavi momčadi s Grbavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103240828006 arti-201103230904006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo