'To je dno dna. Takvi ne zaslužuju da se nazivaju ljudskim bićima'

Nakon što se u javnosti podiglo dosta prašine oko UEFA-ine kazne, Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić je na dan utakmice protiv Sheriffa održao novu konferenciju za medije.

30.7.2013.
9:12
VOYO logo

"Pokušat ću biti kirurški precizan jer je podlo i nisko kad pred vas izađe izvršni predsjednik Dinama, a to neki dovedu u pitanje i kažu da smo izmislili kaznu. To je dno dna. Takvi ne zaslužuju da se nazivaju ljudskim bićima. Dinamo se služi samo istinom", započeo je Mamić pa nastavio:

"Dinamo je angažirao jednog od najboljih odvjetnika, Gianpaola Montenerija, čovjeka koji je vodio puno postupaka za UEFA-u i FIFA-u, ali ih je i tužio, ovisno o tome tko ga je angažirao. Mi smo ga tražili da napiše žalbu UEFA-i, a on je već uvidom u dokumentaciju ostao iznenađen. Našem je službeniku rekao: 'Kod nas u Europi se zna da birokracija i administracija ne rade vikendom.' U petak u 17.03 je došla odluka Disciplinske komisije o našem kažnjavanju. Dakle, nakon radnog vremena. Ni mi to ne bismo znali do ponedjeljka da Zoran Mamić nije u subotu radio transfer i vidio dopis na faksu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/tFmovneGoYE

"U rješenju UEFA-e je pisalo da se žalba mora napraviti u dva dana, a onda nam je sinoć došlo pismo UEFA-e da danas do 11 sati moramo poslati žalbu. Odvjetnik Monteneri je bio u šoku i rekao da to nikad u životu nije vidio. FARE je dogovorio prisutnost promatrača na utakmici Dinama i Fole i shodno tomu slijedi izvještaj o navijačkim pjesmama i bannerima na utakmicama Dinama. Izvještaj navodi rasizam, nacionalizam i homofobiju, posebice među Bad Blue Boysima. FARE promatrač je osoba kojoj je hrvatski materinji jezik te potvrđujemo da razumije navijačke pjesme i ima široko znanje o socijalnim problemima. On je neutralna osoba i nema simpatije prema nijednom klubu. Mi u Dinamu nikad ne lažemo i ne vodimo borbu protiv naših navijača. Na hrvatskim stadionima, pogotovo u Zagrebu, ne postoji nacionalizam i šovinizam. Postoji da nekad netko pojedinačno vikne, što se može zlonamjerno tumačiti. To je nepravda i manipulacija i guranje Hrvata na Hrvata i BBB-a na klub. To je, uza sve mane, najbolja i najglasnija navijačka skupina i nikad nećemo ići protiv nje. No, njih optuživati i koristiti za obračunavanje s klubom da šire nacionalizam, rasizam i homofobiju... To je jednostavno laž i manipulacija. Zar vas to neodoljivo ne podsjeća na slučaj Robin Bokšić? To je bilo u isto vrijeme prije dvije godine, potpuno isti scenarij je sada... Nitko nema pravo prijavljivati hrvatske navijače, nemojte koristiti hrvatsku svetinju i HNS za udaranje na druge i guranje Hrvata na Hrvata. To nema nitko pravo. Sutra će u 11 sati u Nyonu biti primljena naša delegacija u sastavu Šuker, Vrbanović, Zoran Mamić, Amra Peternel i ja. Vodimo nadljudsku borbu, ali mene ste nazvali lažovom. Ali neka, poslije svakog križa dolazi uskrsnuće, nadam se da će ovaj puta doći u obliku trećeg uzastopnog nastupa Dinama u Ligi prvaka", kazao je Mamić pa dao riječ predsjedniku Svjetske organizacije Roma Tofku Dediću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti koji viču 'Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje' ne znaju što su Romi prošli u životu. Ja ne znam zašto to rade, možda su needucirani, možda da nasmiju Zdravka. Mi želimo ujediniti navijače, da ne bude rasizma. Da se nadovežem na sve što je Zdravko rekao... Poštujem UEFA-u i FIFA-u, no i mi imamo svoje alate. Zašto da se plaća ta kazna, da se godinama reketari Dinamo? Zašto je Dinamo u sjeni u Europi, kad nema ciganizma i fašizma? Naša će se organizacija potruditi da informiramo UEFA-u i FIFA-u i da im dokažemo da je smiješno da Dinamo mora plaćati tu kaznu", kazao je Dedić pa se opet javnosti obratio Mamić:

//www.youtube.com/embed/F3Po1boJ9Ws

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borit ćemo se za istinu i surađivati sa Svjetskom organizacijom Roma, čiji sam član postao. Svaki put kad Dinamo i reprezentacija žele napraviti iskorak, pojavi se podvala poput Bokšića ili šovinizma Dinamovih navijača. Pozivam sve navijače da ako moraju vrijeđati bilo koga, ako moraju i mene, neka nađu druge, pa čak i gore uvrede, ali neka žrtva ne bude Dinamo. Neka vrijeđaju mene i moju obitelj, ali neka ne vrijeđaju s onim što naš neprijatelj jedva čeka i onda protura dalje udbaškim metodama."

Udruga ZZD poslala je dan prije utakmice sa Sheriffom priopćenje za sve navijače Dinama, koje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo sve navijače Dinama da na utakmici protiv Sheriffa bodre klub glasno kao i uvijek i ne dajmo povoda da nikad od članova izabrana uprava razjedini tribine te preko UEFA-e pritišće jedinu istinsku opoziciju trenutnoj strahovladi iz Maksimirske 128.

Dinamovi navijači su se s tribina oduvijek borili za pravdu i istinu, i kad su prvi digli glas protiv jugokomunističkog režima – za slobodnu Hrvatsku i kad su se borili za ime Dinamo i za demokratsku Hrvatsku, a protiv želje najmoćnijeg čovjeka u državi da od kluba napravi vlastitu igračku. Sada Mamić i svita žele na stadionu uvesti verbalni delikt i osigurati si mir metodama koje su puno perfidnije od onih iz totalitarnih i autoritarnih režima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš zato pružimo našem klubu potporu kakvu zaslužuje, bez obzira na to što ga vode oni koje zanima jedino vlastiti profit, a navijači na tribinama im samo smetaju. Za svoje pravo na Dinamo borimo se dostojanstveno i legalnim putom. Podsjećamo da je Upravni sud potvrdio da imamo pravo boriti se za demokratizaciju Dinama. Ustrajmo u toj borbi bez incidenata!

Apeliramo na najvatrenije navijače da se izdignu iznad razine onih protiv kojih se borimo. Bodrite Dinamo najbolje kako znate – grlom i dlanom! Nemojte dati povoda Zdravku Mamiću i podanicima da vas proglašavaju otpadnicima. Mamić i njegove marionete žele isprovocirati međusobne sukobe na tribinama i intervenciju policije kako bi skrenuli pozornost sa sportske inspekcije i promjene Zakona o udrugama, a oporbu potjerali s tribina. Ne dozvolimo im to zadovoljstvo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokažimo plavo srce!

Građanska inicijativa Zajedno Za Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo