Zdravko Mamić dignuo raspoloženje na Plesu!

Dinamo je otputovao na prvu gostujuću utakmicu Lige prvaka. Nakon minimalnog poraza od Reala u Maksimiru, Plavi su prilično optimistično poletjeli za Lyon (utakmica je u utorak u 20.

26.9.2011.
12:40
VOYO logo

"Idemo odigrati najbolje što možemo, napraviti dobar rezultat", uobičajeno je počeo sportski direktor svjestan da to neće biti lako, da je Lyon, pogotovo preko Bastosa i Gomisa, izuzetno opasan. Bespredmetno je govoriti o kvaliteti Lyona, kontinuitetu njihova igranja u Ligi prvaka. Zasluženo su tu gdje jesu, a na nama je da im probamo pomrsiti račune i vratimo se zadovoljni u Zagreb", počeo je Zoran Mamić.

Što bi bio dobar rezultat? "Sve osim poraza, koliko god je sportski nadati se najboljem, pobjedi, mi imamo kvalitetu, treba malo sreće, malo lošiji dan suparnika", zaključio je mlađi Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić uobičajeno je došao u zagrebačku zračnu luku posljednji, zračeći zaraznim optimizmom.

"Ne znam zašto, ali rijetko kad sam s ovakvim veseljem išao na put. Iako je Lyon najbolja francuska momčad svih vremena, mislim da možemo govoriti o nikad jačem Dinamu. I moguća su sva tri znaka, prvi put idemo s realnom podlogom, uvijek je bila nada, pa što Bog da, ali sad je realno od Dinama očekivati dobar rezultat, a to je ne izgubiti", u dahu je ispričao Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošlom kolu francuskog prvenstva Caen je pokazao da je Lyon moguće pobijediti.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TdeRsOcHttcIBIsb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je Lyon lider francuske lige, ali može se igrati s njima. Iako smo s Francuzima imali dosta loših iskustava, ne bih želio izazivati sreću, ali ovdje smo dobili Auxerre 3:1 pa ispali, pa smo ih dobili tamo, a doma ispali. Zadnji susret s Francuzima bio je Rennes, igrali smo tamo 1:1. Dakle, može se igrati s njima. Vjerujem u ovu momčad i u Krunu Jurčića. Znate što posebno veseli, kako god mi prošli u Lyonu, ali Dinamo u svaku utakmicu, pa bio to Real Madrid, Lyon ili Ajax, ide s ciljem da pobjedi, ne idemo samo probati nešto ugrabiti, ni k velikima ne idemo na 'klanje'."

Biste li bili zadovoljniji da igra Šimunić. Kako se sada čini, bit će na klupi? "Uvlačite me u područje koje nije moje, igraju oni koji su najbolji. To i je kvaliteta Dinama, imamo mogućnost promjene igrača, taktičkih varijanti i to je bogatstvo. Da imamo devet igrača, kukali bismo da nam fale dva, a mi smo na svakoj poziciji duplirani. Dinamo ne ovisi o jednom ili o dva igrača, bolje ili lošije raspoloženom. Tako i po pitanju Joa, on je naša snaga, on nije sporan nimalo", zaključio je izvršni predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimizma na putu do Lyona nije nedostajalo ni u momčadi. Smiješak se vratio i na Tomečakovo lice, koji je do nedjelje bio upitan zbog obnovljene ozljede gležanja.

"Moći ću! Bilo me malo strah prije nedjeljnog treninga, bojao sam se kako će gležanj reagirati, ali onda kad sam krenuo, bilo je sve u redu. Ne boli me, ali trener mi još nije rekao hoću li igrati od početka, ili možda ući u nastavku", kaže Tomečak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije rekao samo vama, ili ni ostatak momčadi ne zna tko će startati protiv Lyona? "Samo meni nije rekao", kaže Ivan.

Domagoj Vida poslovično je dobro raspoložen. Raspoložen je i na terenu, morat će biti i u utorak navečer kad će ga 'napadati' Gomis, pa i Bastos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su to dobri igrači, moramo biti hladne glave, koncentrirani, te moramo, kao protiv Reala, pomagati jedni drugima, onda se svakoga može zaustaviti. Trener nam je pokazao 20 minuta kako oni idu, kako se mi moramo postaviti, radili smo to i na treningu. Ne bojim se Gomisa, nisam se bojao ni Cristiana Ronalda i Benzeme. Na toj našoj desnoj strani zadnji put je dobro funkcioniralo, bio je Tomečak koji je pomagao, Leko je na beku igrao odlično", kazao je Vida.

Koliko vam je dobro izdanje protiv Reala pomoglo za samopouzdanje? "Jako puno, zna se kakva je momčad Real, a igrali smo dobro. No, ne živi se na staroj slavi, treba tu partiju ponoviti i sada, raspoloženi smo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se i Lyon, poput Reala, žaliti na grubosti? "Ne igramo mi grubo, ali moramo biti čvrsti, nećemo biti kao baletani, pa plesati oko njih i puštati ih", zaključio je Domagoj.

Plesao nije ni Jerko Leko, Cristiano Ronaldo dobro ga je zapamtio, Leko je čak dospio i na stranice New York Timesa, postao je planetarno poznat. Hoće li prema Bastosu biti nježniji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ne znam, vidjet ćemo. Tamo je L'equipe jako kritičan, dobio sam već puno puta po prstima od njih zbog tih mojih žutih kartona. Ali, bar ne sudi Francuz. Ma neće to biti gruba utakmica, Lyon voli igrati, volimo i mi. Ranjivi su i oni, daju prostora između zadnje linije i veznih, tu bi Sammir, Badelj i Kovačić mogli puno napraviti. Moramo biti pametni i strpljivi, ne griješiti u predaji", ponudio je recept Leko.

Mateo Kovačić pokušao je novinarima na aerodromu prodati 'lažnjak', provući se, no medijska linija bila čvrsta pa nije mogao proći. Kroz Lyonovu će valjda moći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti čvrsti tamo, pokazati što znamo, iskoristiti njihove slabosti i mane, a svoje sakriti."

Vezani članci:

arti-201109240244006 arti-201109250366006 arti-201109240506006 arti-201109250029006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo