BBB-i i Torcida zajedničkim snagama smjestili Dinamu

Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević je na osnovi prijave delegata utakmice 18.

6.12.2013.
15:03
VOYO logo

Prema prijavi delegata od strane tzv. navijača oba kluba bilo je neprimjerenog skandiranja u 1. i 31. minuti (Za dom spremni) te u 69. minuti (Ubij srbina), a u 56. minuti dvije zapaljene baklje ubačene su na atletsku stazu.

//www.youtube.com/embed/pKpTNxb7qp8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija za žalbe Udruge Prve HNL na sjednici održanoj 5. prosinca odbila je žalbu Hajduka na odluku Povjerenika za natjecanje kojom je zakazao odigravanje odgođene utakmice Istra 1961 - Dinamo za 6. veljače 2014. godine.

U obrazloženju odluke o odbijanju žalbe između ostalog stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komisija je utvrdila da je povjerenik pravilno uzeo u obzir sve okolnosti (kalendar natjecanja, druga natjecanja u kojima sudjeluju klubovi o kojima se ovdje radi, vrijeme zakazanih priprema, zakazani početak proljetnog dijela sezone i sl.) i na temelju toga donio pravilnu i zakonitu odluku. Zimski prekid nije nikakav relevantni trenutak koji bi trebao biti uzet u obzir. Isto tako, prijelazni rok do kojeg će tijekom tog jedinstvenog natjecanja doći, nema nikakvog utjecaja na regularnost natjecanja. Natjecanje počinje u prvoj polovini srpnja, a prijelazni rok traje do kraja kolovoza i u tom vremenu igrači prelaze iz jednog kluba u drugi ne dovodeći u pitanje regularnost natjecanja."

Također, konstatirano je da su se i u ranijim prvenstvima utakmice odgađene zbog više sile, umjesto u prosincu, igrale u veljači prije nastavka proljetnog dijela prvenstva, a u jednoj takvoj sudjelovao je i žalitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo