ZBOG NJIH SU SE RUŠILI TRANSFER-REKORDI, A DANAS IH NITKO NE ŽELI KUPITI: / Ovo su zvijezde koje su postale velik problem svojim klubovima

Image
Foto: Profimedia

Nekad zlatni dečki, a danas veliki financijski utezi svojim klubovima

8.5.2020.
12:56
Profimedia
VOYO logo

Kad je zavladala koronakriza u nogometu jedna od prvih tema o kojoj se počelo pričati je pad cijena nogometaša na tržištu. Cijene su stvarno pale kao da je Crni petak, no velikih transfera, kako sad stvari stoje, neće biti. U cijeloj toj situaciji ne treba zaboraviti ni na igrače koji se ne bi prodali ni da su na najvećem mogućem popustu.

Njihovi problemi su mnogostruki, ali ih uglavnom koči to što su im plaće ogromne. Imaju, naime, dugogodišnje ugovore koje su potpisali na vrhuncu forme, a onda se iz nekog razloga strmoglavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENIMA UPITNE UTAKMICE S PORTUGALOM I FRANCUSKOM: /

Uefa zakazala sastanak, otkazuje se Liga nacija?

Image
VATRENIMA UPITNE UTAKMICE S PORTUGALOM I FRANCUSKOM: /

Uefa zakazala sastanak, otkazuje se Liga nacija?

Golfer

Jedan od najistaknutijih primjera ovog kluba nepoželjnih je svakako Realov Gareth Bale. Eden Hazard i on, bar formalno, dijele prvo mjesto u povijesti Realovih ulaznih transfera.

Velšanin je u svojim prvim sezonama u Realu bio problem za svaku obranu, no brzo se strmoglavio, počeo raditi sve veće ispade u javnosti, a pritom i navršio 30 godina. Umjesto da je sad na vrhuncu fizičke i igračke moći, Bale čami u Realu i čeka da mu prođe ogroman ugovor koji mu donosi oko 18 milijuna eura na godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da još ima dvije godine u ugovoru, može "igrati golf" do 2022. godine i zarađivati lovu bez puno muke. Od onih 105 milijuna eura ostalo je tek 32 milijuna vrijednosti, no nitko ne želi Baleov ugovor kod sebe.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid's Brazilian midfielder Casemiro (L), Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) and Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale (R) attend a training session at Valdebebas Sport City in Madrid on September 27, 2019 on the eve of the Spanish League football match against Atletico Madrid., Image: 473685398, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

Zlatni dečko

Baleovom klubu pridružuje se odmah i njegov suigrač iz Reala James Rodriguez. Zlatni dečko kolumbijskog nogometa obećavao je mnogo kad ga je Real nakon Svjetskog prvenstva 2014. doveo u svoju momčad iz Monaca za 75 milijuna eura, no malo toga je ispunio. Posudba u Bayernu ga je malo vratila u život, samo da bi opet zaspao na klupi, a nekad i na tribinama Bernabeua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad košta 32 milijuna eura i ima jednu godinu 10,5 milijuna eura godišnje teškog ugovora. Real će ga morati istrpiti još sljedeću sezonu jer ga nitko neće kupiti, nema ni potrebe. Jedan gol i jedna asistencija ne vrijede toliko.

Image
Foto: AFP, SERGIO CAMACHO
Image
Foto: AFP, SERGIO CAMACHO

James Rodriguez

Kralj drame

A što s Neymarom? Brazilac je definitivno jedan od najboljih igrača na svijetu, ali je preskup za svakoga PSG mu nudi zlatni kavez, da vječno pobjeđuje u francuskoj ligi i nikako u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelonu praktički moli da ga kupi, a vrijeme mu prolazi u prenemaganju, a sve više i u oporavku od ozljeda koje ga polako nagrizaju. Rijetki su klubovi koji teoretski mogu ispuniti ono što on traži, a za dvije godine gotovo je sigurno da će otići iz Francuske. Dotad očekujte još drame.

Image
Foto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia
Image
Foto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neymar of Paris Saint-Germain goes down injured Borussia Dortmund v Paris Saint Germain, UEFA Champions League, Round of 16, 1st Leg, Football, Signal Iduna Park, Germany - 18 Feb 2020, Image: 499384437, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line:

Mladić s veteranskim kartonom

A ima i Barcelona svog pulena. Njihov epski promašaj zove se Ousmane Dembele. Svojevremeno najperspektivniji mladi igrač u Europi harao je Bundesligom u redovima Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svoje tri godine u Barci nije napravio praktički ništa, bio je stalno ozlijeđen, a Barcelona ga se ne želi tek tako odreći. Tek su mu 22 godine, a igrača kojeg ste platili rekordnih 125 milijuna eura ne možete pustiti tek tako.

Bile su neke kombinacije s Bayernom još dok je Niko Kovač bio na kormilu, ali previše je Barcelona tražila za dečka koji je već proživio više ozljeda od nekih veterana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Barcelona's forward Antoine Griezmann, Barcelona's forward Ousmane Dembele and Barcelona's defender Samuel Umtiti are pictured before a football friendly match between Spanish Liga team Barcelona and English Premier League club Chelsea in Saitama on July 23, 2019., Image: 460489968, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo