ZBOG HRVATSKE MU PRIJETILI SMRĆU: / Kako su Vatreni uspjeli zagorčati život poznatom nogometašu Chelseaja

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Svi su najednom imali moj broj i slali mi razne poruke. Bilo je i prijetnji smrću'

26.5.2020.
12:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vratar londonskog velikana Chelseaja, Argentinac Willy Caballero, prisjetio se u jednom intervjuu dramatičnih trenutaka koje je proživio na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Caballero je tada branio za Argentinu, a potpuni je debakl doživio protiv Hrvatske u drugom kolu skupne faze SP-a. Vatreni su rastavili Messija i društvo s čak 3:0, a raspad sistema počeo je pogreškom Caballera u 53. minuti kada je dodao loptu Anti Rebiću. Rebić se sjajno snašao i iz voleja je zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su još Modrić i Rakitić povećali vodstvo, ali Argentincima se očito u pamćenje urezala ona pogreška vratara koja je pokrenula katastrofu.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

21.06.2018., Niznji Novgorod, Rusija - Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., skupina D, 2. kolo, Argentina - Hrvatska. Ante Rebic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

'Prijetili mi smrću'

"Svi su mislili da želim prebaciti Rebića, ali nije mi to bila namjera. Želio sam samo dodati Salviju, ali sam malo zahvatio travnjak i pogriješio. Sljedeći dan bio je pakao. Svi su najednom imali moj broj i slali mi razne poruke. Bilo je i prijetnji smrću. Stalno sam razmišljao o svojoj obitelji i njihovoj sigurnosti", rekao je Caballero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon te utakmice izbornik Jorge Sampaoli izbacio je Caballera iz prve postave i dao je priliku Francu Armaniju. Caballero se nadao da će mu ovaj pružiti još jednu šansu da popravi dojam, ali to se nije dogodilo.

"Nadao sam se da ću dobiti još jednu priliku da se iskupim, ali izbornik je tako odlučio i ja sam odluku prihvatio. Franco je odlično branio i ja sam mu prvi čestitao", rekao je Caballero, čija je Argentina ispala već u osmini finala od Francuske primivši četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo