Zbog Bilićeve izjave će Split eksplodirati

Nakon što je pobjedom nad Gruzijom razbijeno 'prokletstvo Poljuda', izbornik Slaven Bilić obećao je svojim Splićanima da će se susret protiv Izraela 6.

4.6.2011.
13:47
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je uz dosta muke prekunula prokletstvo Poljuda i pobijedila Gruziju 2:1, a izbornik Slaven Bilić je priznao da je dugo vrtio film nakon utakmice te da je u slučaju remija ili poraza već bio spreman na odlazak.

"Bilo je teško zbog četrnaest godina, zbog Drage Gabrića, prošlog poraza od istog protivnika... Ova je utakmica bila specifičinija od drugih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sve je sretno završilo, a Bilić je nakon utakmice ponudio izjavu koja će jako razveseliti sve Splićane.

"Pričali smo između sebe, s vodstvom, s igračima. Najbitnije je što igrači misle, gdje se najugodnije osjećaju. Istina, mi ne odlučujemo, ali nas se pita. S Izraelom ćemo igrati u Splitu", obećao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su nakon utakmice osjetili golemo olakšanje, na njihovim licima moglo osjetiti koliko su 'lakši' nakon Gruzije.

"Bilo je teško, a mi smo sami za to krivi. Nekako smo bili ukočeni, ne znam zašto. Katkad se baš čudim zašto je to tako. Ne mogu to sebi objasniti. Ova publika je čudo, bilo je nešto posebno, ali tek nakon četrnaeste minute. Navijači su glavni razlog zašto smo preokrenuli utakmicu. Imam 33 godine, a na ovoj utakmici ostario sam pet godina", kazao je Šimunić, a Darijo Srna priznao da je htio prepiliti vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je prvih 14. minuta šutjela, a onda je krenulo

"Kad sam onu pogodio, mislio sam da je gotovo. Ali, vidite, nije jer mi smo Hrvatska. Da je drukčije završilo, prepilio bih vratnice, vjerujte mi. Pa tri smo ih pogodili. Očekivali smo ovakvu utakmicu, praktički su nam jednom došli do gola. Pokazali smo pravi karakter, pobijedili smo nezgodnu momčad, publika je bila fantastična, pobijedili smo za Dragu, skinuli prokletstvo Poljuda", rekao je kapetan, a Dudu, asistent za pobjednički gol dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve smo znali, uvijek će to biti takve utakmice. Makedonija, Kazahstan, Gruzija... A na stadionu je ozračje bilo čudo, naježio sam se kad sam istrčao. Nisam znao za tih prvih četrnaest minuta i kad je Poljud eksplodirao, gledam što je ovo. Mislio sam da je netko dao gol. Ništa mi nije bilo jasno... Oni koji ne razumiju nogomet možda misle da ovo nije velika pobjeda, ali za nas je ovo ključna utakmica u skupini", kazao je Eduardo.

I Luka Modrić je imao nekih neraščišćenih poslova s vratnicama, baš kao Srna i Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je stresno. Pekao nas je onaj poraz u Gruziji, oni su nezgodna momčad, a i nas nije htio gol. Vratnica, prečka, pa se vratar razbranio, bio je odličan. Nije nas držala panika ni dvadeset minuta prije kraja, morala je jedna ući. Čuo sam da publika skandira moje ime, a to nije baš često. Sretan sam i ta mi se želja ispunila".

Hrvatska sljedeću kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2012. godine igra 2. rujna na Malti, dok će četiri dana kasnije ugostiti Izrael na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Grčka 6 4 2 0 14 bodova 2. Hrvatska 6 4 1 1 13 3. Izrael 7 4 1 2 13 4. Gruzija 7 2 3 2 9 5. Latvija 6 1 1 4 5 6. Malta 6 0 0 6 0

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106030883006 arti-201106030394006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo