FOTO: / Završena drama! Slaven 'izbacio' Cibaliju iz prve lige

Nogometaši Slaven Belupa i slijedeće će godine igrati u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

29.5.2014.
21:05
VOYO logo

Ipak, samo kratko vrijeme grad na Bosutu je živio prvu ligu. Nakon prve utakmice koja je odigrana u Vinkovcima (2:2), ispred 5.000 ljudi, Ultrasi su mislili da bi u uzvratu mogli iznenaditi Slaven.

Ostalo je samo na tome. Slaven Belupo je pred oko 3.000 gledatelja u Koprivnici uspio i 18. sezonu zaredom ostati prvoligaš, a svi pogoci su pali u prvom dijelu, dok je u nastavku Cibalia nastojala doći do izjednačenja i produžetka, no drugoplasirana momčad Druge HNL nije uspjela. Apotekari su pružili bolju partiju i s ukupnih 4:3 zasluženo slavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibalia je povela fantastičnim udarcem Luke Muženjaka koji je s više od 30 metara pogodio same rašlje domaćih vrata. Tada je nastalo veliko veselje na klupi Vinkovčana i u gostujućem kavezu u kojem su bili smješteni navijači Cibalije. Veselje nije dugo trajalo. Slaven Belupo je izjednačio već nakon dvije minute kada je Ivan Fuštar iz voleja pogodio sami kut vinkovačkih vrata. Nije se dugo čekalo na još jedan gol. U 36. minuti pobjednički zgoditak postigao je Matias Delić koji je natrčao na odbijenu loptu i pogodio za konačnih 2-1 Slavena.

U trećoj minuti sudačke nadoknade isključen je igrač gostiju Josip Milardović. Tako je trener Slaven Belupa Elvis Scorija uspio spasiti svoju momčad od ispadanja u niži razred hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo