ZATO GA ŽELI BARCELONA: / Nizozemski wunderkind odigrao je perfektnu utakmicu protiv Dinama i vratio Ajax u Ligu prvaka

Image
Foto: Screenshot

Nizozemski Ajax stvorio je još jednu mladu nogometnu senzaciju

30.8.2018.
17:48
Screenshot
VOYO logo

Amsterdamski Ajax je, nakon što je u dva susreta bio bolji od kijevskog Dinama, ponovo sudionik elitnog europskog klupskog natjecanja – Lige prvaka. Uzvrat u Kijevu završio je bez pogodaka, a prolaz je Ajaxu donijela pobjeda u Amsterdamu, kada su sa 3-1 bili bolji od Ukrajinaca.

Najbolji igrač Ajaxa u doigravanju bio je mladi nizozemski veznjak Frenkie De Jong, koji se smatra jednim od najtalentiranijih veznih igrača Europe. Mladi Nizozemac igrao je na poziciji srednjeg veznog i povezivao je Ajaxove linije - diktirao je tempo utakmice, probijao je Dinamov raspored sjajnim dodavanjima i uz to štitio svoju obranu inteligentnim pozicioniranjem. De Jong je veoma versatilan igrač – jednako se dobro snalazi kao klasičan stoper, šestica ili srednji vezni – a od nedavno je na meti španjolskih velikana, poglavito Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasljednik velikog Sergija Busquetsa

Mladi Nizozemac posjeduje izvrsnu tehniku, sjajan dribling, ali je i veoma inteligentan u taktičkom pozicioniranju. Njegov profil, na prvu ruku, najviše podsjeća na jednog od najvećih zadnjih veznih svih vremena, Barceloninog Sergija Busquetsa – istovremeno služi kao zaštita stoperskom paru i kao plejmejker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kompilaciju De Jongove igre protiv Dinama i uvjerite se zašto svi pričaju o De Jongu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo