Zašto Mandžukić ne igra? Ovo pitanje je Guardioli bilo previše

Bayern je u derbiju 8. kola Bundeslige u Leverkusenu odigrao tek neriješenih 1:1, a Mario Mandžukić ponovno je utakmicu započeo na klupi. Trener Bavaraca morao je nakon utakmice objaniti ovaj svoj potez…

U nogometu je tako. Čim malo zapne, trener svaki svoj potez morao posebno objašnjavati. Tako je bilo i nakon kiksa Bayerna u leverkusenu. Za Bavarce je to bio drugi remi u sezoni, Bayeru prvi (uz jedan poraz).

“To vam je nogomet. Bili smo bolji, dominirali, imali smo 27 udaraca na gol, ali nismo zabili. Ne frustrira me to posebno jer smo igrali dobro. Najvažnije je da smo još uvijek vodeći na ljestvici”, rekao je Guardiola te dodao:

“Nemamo problema s realizacijom, ne trebamo to dodatno trenirati. Imamo puno igrača koji mogu zabiti, ne samo Müllera, Mandžukića i Pizarra. Thomas je imao puno prilika, ali nije išlo. Mario je također ušao, ali nismo mogli zabiti. Međutim, to se ne može trenirati”.

Mario Mandžukić već je drugu utakmicu zaredom počeo na klupi. Protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka nije i dobio priliku, a protiv Bayera je dobio tek desetak minuta. Naravno, novinari su Guardiolu odmah pitali je li Mandžo izgubio mjesto u momčadi, što se se slavnom treneru baš i nije svidjelo.

http://rutube.ru/video/embed/6589261

“Mario je posljednjih dana imao gripu i nije bio u punom treningu. Mislim da nije dobro kada se postavljaju ovakva pitanja kada se radi o igračima koji ne mogu igrati. Ja sam taj koji bira sastav, a moram se odlučiti za 11 igrača najspremnijih igrača”.

Povratak na Net.hr