ZARAŽEN ŠEF JAPANSKOG SAVEZA: / Nedavno je bio na Uefinom kongresu nakon kojeg su Dalić i Šuker morali u samoizolaciju

Image
Foto: Profimedia

Prisustvovao godišnjem kongresu Europske nogometne federacije (Uefa) u Amsterdamu 3. ožujka

17.3.2020.
15:06
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Japanskog nogometnog saveza (JFA), te dopredsjednik Japanskog olimpijskog odbora (JOC) Kozo Tashima (62) zaražen je koronavirusom, potvrdio je JFA.

Image
JAPANCI MASOVNO PROTIV ODRŽAVANJA OLIMPIJSKIH IGARA U TOKIJU: /

'Činimo sve što je u našoj moći da budemo spremni'

Image
JAPANCI MASOVNO PROTIV ODRŽAVANJA OLIMPIJSKIH IGARA U TOKIJU: /

'Činimo sve što je u našoj moći da budemo spremni'

"Dobio sam rezultate testa koji potvrđuje da sam pozitivan na novu infekciju koronavirusom", rekao je 62-godišnji bivši nogometni reprezentativac Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tashima je prisustvovao godišnjem kongresu Europske nogometne federacije (Uefa) u Amsterdamu 3. ožujka, a dan ranije je na sastanku krovne nogometne organizacije Starog kontinenta predstavio kandidaturu Japana za organizaciju Svjetskog U-23 prvenstva. Posljednjeg dana veljače u Belfastu je sudjelovao i na godišnjem sastanku Međunarodnog odbora za nogometna pravila (IFAB).

Nije bilo opreza

"U Amsterdamu i Europi početkom ožujka, razina opreza nije bila tako visoka kao trenutno. Svi su se još uvijek pozdravljali rukovanjem, zagrljajima i poljupcima," kazao je Tashima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon povratka s UEFA-ina Kongresa u Amsterdamu u samoizolaciji su završili presjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić, direktor DamirVrbanović, glasnogovornik TomislavPacak i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac i to zato što je na Kongresu sudjelovao i predsjednik Srpskog nogometnog saveza SlavišaKokeza kod kojeg je utvrđen koronavirus.

Prvi čovjek japanskog nogometa je nakon Europe otputovao u Sjedinjene Države, gdje je tražio podršku za japansku kandidaturu za SP U-23 prije nego što se 8. ožujka vratio kući u Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i u Sjedinjenim Državama, upozorenja za koronavirus tada još nisu uzimana ozbiljno", napisao je dodavši: "Imam laganu temperaturu. Pregled je pokazao simptome upale pluća, ali trenutno se dobro osjećam. U potpunosti ću se pridržavati uputa liječnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo