ZAR JE TO REFORMIRANA FIFA? / Bobanovom šefu Infantinu već prijeti suspenzija!

Image
Foto: AFP, ALFREDO ESTRELLA

Njemački dnevni list Die Welt tvrdi da bi novi predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino mogao biti suspendiran na 90 dana.

3.6.2016.
9:26
AFP, ALFREDO ESTRELLA
VOYO logo

Die Welt je u četvrtak objavio kako je Infantino naredio da se izbriše snimka sjednice Vijeća FIFA-e (bivši Izvršni odbor) održane uoči Kongresa FIFA-e prošli mjesec u Meksiku. Na to se nadovezao izvještaj švicarskog Tagesanzeigera koji je objavio kopiju e-maila u kojem Infantino od jednog dužnosnika FIFA-e tražio da se izbriše zvučni zapis sastanka.

Svrgavanje nadzornika reformi?

S obzirom da se svi službeni sastanci FIFA-inih tijela moraju snimati, ovo predstavlja kršenje pravilnika zbog čega bi Etička komisija mogla suspendirati predsjednika na 90 dana. Iz Etičke komisije su odbili odgovoriti na pitanje je li pokrenuta istraga, a iz FIFA-e tvrde da je Infantino naredio da se obriše samo kopija zvučnog zapisa koja je bila nepravilno spremljena, ali ne i original.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je bilo sporno na sastanku Vijeća i zbog čega je Infantino naredio brisanje snimke? Izvještaji nekoliko medija tvrde da je novi predsjednik, čiji je jedan od najbližih suradnika naš Zvonimir Boban, pokušao svrgnuti šefa Revizorske komisije Domenica Scalu koji je nadzirao reforme u FIFA-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Kongres dao Vijeću moć da smjenjuje članove nezavisnih komisija što je Infantinu i društvu ponudilo mogućnost da otpuste etičkog suca Hans-Joachima Eckerta, etičkog istražitelja Cornela Borbelyja i spomenutog Scalu. Ovaj potonji je u znak protesta podnio ostavku, dok su Eckert i Borbely zasad zadržali svoje funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo