Zagreb pobijedio, Splićani opet ostali kratkih rukava

Iako već danima svi u HNS-u najavljuju kako bi voljeli igrati na Poljudu, Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeću će kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2012.

5.7.2011.
18:02
VOYO logo

Na skupštini Izvršnog odbora HNS-a odlučeno je da će reprezentacija kvalifikacijski susret s Izraelom igrati u Maksimiru. Izabranici Slavena Bilića Letonce će ugostiti na Kantridi.

Tu je odluku Izvršni odbor donio još početkom godine, ali nakon utakmice s Gruzijom očekivalo se da će reprezentacija ostati u Splitu jer su to više puta javno i nedvosmisleno zatražili izbornik Slaven Bilić, kapetan Darijo Srna, ali i ostali hrvatski reprezentativci. Iako su Vlatko Marković i ekipa više puta isticali da će poštovati volju izbornika i igrača, dogodio se preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić obrazložio je odluku IO:

"Još 26. siječnja donijeta je odluka o odigravanju utakmica u narednom ciklusu. Pa je tako utakmica Hrvatske i Češke pripala Puli, dvoboj Hrvatske i Gruzije dogodio se u Splitu, a dvoboj Hrvatske i Izraela 6. rujna odigrati će se u Zagrebu", prenosi Vjesnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno je na tu odluku utjecala i masna UEFA-ina kazna zbog navijačkih ispada koji su se dogodili na Poljudu protiv Gruzije.

Po pitanju utakmice maksimirskog sraza s Izraelom oglasio se i izbornik Vatrenih, Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjetite se da je Split bio dosta upitan prije Gruzije u smislu navijanja. Mi smo ipak očekivali sjajno navijanje, tako je i bilo. Publika nas je zaista nosila do pobjede. Konkretno, ja sam nakon utakmice rekao da je ovo novi početak Splita koji će trajati vječno. Tako će i biti. Mi smo izrazili želju da se Izrael dočeka u Splitu, ali Savez se držao svoje odluke iz siječnja, što ja nisam znao, gdje je određen kalendar za 2011. godinu. I to je što se nas tiče, to. Mi predlažemo, konkretno ja, jer se mene najviše pita, ali ne odlučujemo mi. Od prvog dana je to tako. Mi četiri dana ranije gostujemo na Malti tri ćemo se dana pripremati u Čatežu“.

Prekinuo ga je Zorislav Srebrić koji je pokušao primiriti strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Split je i dalje kandidat za sve utakmice reprezentacije, utakmice budućeg kvalifikacijskog ciklusa će se opet igrati u Splitu, to nema dvojbe", istaknuo je Zorko.

Glavni tajnik HNS-a prebacio se na temu županijskih nogometnih saveza. Nedavni izbori za predsjednika HNS-a u kojem je Vlatko Marković na pomalo smiješan način pobijedio Igora Štimca rezultirala je 'osvetom'. Donijeta je odluka da se suspendiraju dva županijska saveza koja nisu djelovala u skladu s uputama iz Rusanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijski savez dubrovačko-neretvanski je suspendiran i imenovano je povjerenstvo na čelu s Brankom Bebićem. Drugi savez koji je suspendiran je varaždinski savez, a imenovan je povjerenik, to je Ante Vučemilović. Ta složena situacija na području tih županija mora se riješiti u što kraćem roku. Drugi savezi koji se ne pridržavaju odluke Republičkog saveza dobili su opomenu", napomenuo je Zorko.

Vezani članci:

arti-201106170822006 arti-201106170458006 arti-201106290042006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo