'Zadovoljan sam razinom talenta u Hrvatskoj'

19.6.2012.
15:29
VOYO logo

Tim se povodom ekskluzivno za Sportski.net, Isaac Guerrero Hernandez, koordiator FCB ESCOLE osvrnuo na očekivanja od ovogodišnjeg kampa, razinu talenta u Hrvata i utakmicu sa Španjolskom.

Pitanje za početak, odakle FC Barcelona u Hrvatskoj? U projekt FCB Campova koji djeluju na principu FCB ESCOLE, krenuli smo prije koju godinu i Hrvatska je jedna od prvih zemalja koja je ugostila FCB Camp. Od pokretanja projekta, kroz FCB Camp je prošlo više od 20 tisuća djece u zemljama diljem svijeta, ali naglašavam iznimno zadovoljstvo suradnjom s našim domačinima u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji cilj je FC Barcelona Campa u Hrvatskoj? Prvenstveni cilj kampa u Hrvatskoj je i vašoj djeci približiti metodologiju rada FCB ESCOLE, te pružiti zadovoljstvo ovim dječacima koji imaju priliku odjenuti dres Barcelone.

Recite nam nešto više od metodologiji rada FCB ESCOLE? Svaki polaznik FCB ESCOLE, kao I FCB Campa radi po istoj metodologiji, naravno prilagođenoj njegovom uzrastu. Sa svakom skupinom od maksimalno 10 do 12 igrača ili od 4 do 6 ako se radi s vratarima radi poseban trener, uvodno na vježbama koordinacije pokreta i motorike, te naravno zahtjevnijim tehničkim i taktičkim detaljima. Važno je za naglasiti da svi u našem trenažnom sustavu od dječaka u FCB Campovima do gotovo prve momčadi rade po istoj metodologiji, naravno uz različit stupanj težine treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje su odlike potrebne mladom nogometašu kako bi uspio u Barceloni? Prije svega inteligencija, ukoliko je „glava na mjestu“, puno je jednostavnije nadograditi usavršiti i tehniku, ali i taktičke detalje.

Kako ste zadovoljni zasada viđenim u kampu, krije li se među ovim dječacima novi Messi? Uh, teško je reći s obzirom da su za nama tek dva treninga. No, moram naglasiti s obzirom na iskustva iz prošlogodišnjeg kampa u Zagrebu i Poreču, iznimno smo zadovoljni razinom talenta u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, komentar utakmice sa Španjolskom? Mislim da je Hrvatska pružila sjajnu partiju, uživali smo gledajući utakmicu s našim prijateljima, ovdje u Hrvatskoj.

Koji vas je hrvatski igrač najviše impresionirao? Modrić, naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave za FC BARCELONA CAMP u Poreču i Slavonskom Brodu su u tijeku. Podsjećamo, FC Barcelona Camp Croatia 2012 od slijedećeg se tjedna seli u Poreč, od 25. do 29. lipnja, na terene sportskog centra 'Zelena Laguna', a tjedan potom, od 02. do 06. srpnja u Slavonski Brod, na terene „NK Livada Željezničar“. Svi zainteresirani za sudjelovanje u kampu mogu se prijaviti putem web stranice http://www.fcbcamp-croatia.com i na telefon 01/2302 – 175.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo