ZABRANJENA GOSTOVANJA NA RELACIJI BEOGRAD-ELBASAN-KIJEV: / Međusobna netrepeljivost i politička zbivanja prijetnja su sigurnosti

Image
Foto: AFP

Beogradski Partizan obratio se javnosti priopćenjem u kojem poziva svoje navijače da neće prodavati ulaznice za nadolazeće utakmice protiv albanskog Skenderbega i Dinama iz Kijeva.

16.10.2017.
18:02
AFP
VOYO logo

Beogradski crno-bijeli žele uhvatiti drugu fazu natjecanja u Europskoj ligi. Za to će im trebati i bodovi u srazovima sa Skenderbegom, momčadi koja je izbacila Dinamo u play-ofu Europske lige i kijevskim Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OTKAZANA KONTROVERZNA UTAKMICA PORED VUKOVARA: Crvena Zvezda neće gostovati na obljetnicu smrti heroja Blage Zadre

No, u gostujućim srazovima ostat će lišeni potpore navijača. Naime, zbog političke situacije i odnosa na relaciji Srbija - Albanija, višegodišnje netrepeljivosti koji je kamen spoticanja u odnosima ovih dvaju naroda, Uefa je odlučila, u dogovoru s klubovima, da neće biti organiziranog dolaska navijača obaju klubova.

Ista stvar vrijedi i za Kijev i Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli bi smo da obavijestiti kako je, uz konzultacije sa sigurnosnim strukturama Uefe, kao i klubovima Dinamo Kijev i Skenderbeg, odlučeno je da gostujući navijači ne prisustvuju utakmicama u Beogradu, Elbasanu i Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka donijeta je na osnovu procijena o sigurnosti svih nadležnih službi koje su ove utakmice svrstale u grupu utakmica visokog rizika. U skladu s tom odlukom, obaviještavamo naše navijače da FK Partizan neće vršiti distribuciju i prodaju ulaznica za sektor za gostujuće navijače za utakmice u Kijevu i Elbasanu. Isto tako molimo sve naše navijače da ne pokušavaju individualno kupiti karte za navedene utakmice, jer prisustvom u obilježjima Partizana mogu samo pogoršati šanse kluba za daljim plasmanom imajući u vidu da smo već pod usmenom kaznom i da nas svaki sljedeći incident može skupo koštati, potencijalo čak i izbaciti iz europskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjemo da teškog srca pristajemo na poštivanje ove odluke koja nas lišava najvažnije podrške koju naš klub ima, naših navijača, ali su svijest da bi i najmanji incident mogao koštati klub i želja da nas bude što više na prolijeće u Europi, prevladali“, stoji u priopćenju Partizana, prenosi srpski Mozzartsport.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo