ZABRANA UEFA-e: / Srbima propala velika ideja

Nogometna reprezentacija Srbije planirala je odigrati prijateljsku utakmicu protiv Republike Srpske u srpnju 2015. godine, ali UEFA je zabranila odigravanje tog dvoboja.

11.5.2015.
9:51
VOYO logo

Nogometni savez BiH nije imao nista protiv da srpski entitet odigra prijateljsku utakmicu protiv susjeda s druge strane Drine, ali UEFA je odlucila da je bolje zabraniti takav dvoboj. Pripreme i ideje o takvoj utakmici traju vec dulje, prvo je planirana za rujan 2014., da bi nakon odgode bila zakazana za 15. srpanj 2015. godine.

Kako donose mediji u BiH, UEFA je utakmicu zabranila zbog mogucih incidenata, ali u dopisu je navedeno kako se 'stav moze preispitati ukoliko se sigurnosna situacija promijeni'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"UEFA nije dala odobrenje, ali nam nije ni oduzela pravo da odigramo utakmicu. Susret RS i Srbije je zabranjen zbog razloga koji su izvan nogometa. Dakle, odluka je donesena zbog pojacanih sigurnosnih problema i mogucih incidenata, kao i zbog toga sto su Srbija i njeni navijaci pod monitoringom. Iz tih razloga smo obavijesteni da se utakmica odgada. Nema razocarenja, jer ne mozemo utjecati na ovakve stvari, dogada se svasta, problematicne situacije, tenzije su velike", izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Republike Srpske (FSRS) Mile Kovacevic za Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo