ZABIJA VIŠE I ČEŠĆE OD BILO KOJEG NAPADAČA VATRENIH: /

'Reprezentacija? Nema smisla komentirati, neću više o toj temi'

Image
Foto: AFP

Eduardo da Silva u ukrajinskom je derbiju prošlog vikenda ponovno podjsjetio na svoje najbolje dane.

4.5.2016.
14:31
AFP
VOYO logo

"Sve je to normalno u derbijima, veliko je suparništvo Šahtara i Dinama. Nakon utakmice brzo se sve smirilo", izjavio je Eduardo za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdačno s Vidom

Brazilac s hrvatskom putovnicom srdačno se pozdravio s bivšim kolegom iz reprezentacije.

"S Vidom sam se izgrlio i srdačno pozdravio, nema nikakvih repova. On je odličan dečko, u dobrim smo odnosima", dodao je Eduardo koji ove sezone nema previše minuta u dresu "rudara", ali svaku priliku odlično koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinkovitiji od Kalinića i Mandžukića

Dosad je zabio 17 golova u sezoni, više od bilo kojeg aktualnog napadača Vatrenih. Udarni dvojac u Čačićevoj momčadi ne može se pohvaliti takvim učinkom, ali treba uzeti u obzir da Mario Mandžukić i Nikola Kalinić ipak igraju u teškoj Serie A. Mandžukić postigao je ukupno 13 za Juventus, a Kalinić 16 u dresu Fiorentine, u svim natjecanjima. Ivan Perišić, koji igra ofanzivnog veznjaka,ove sezone zabio je devet za Inter, više nego Duje Čop u Malagi (6) i Andrej Kramarić u Hoffenheimu (6), gdje je stigao u siječnju.

Za gol mu treba 81 minuta

"Zabio sam jedan više, ali su mi ga uzeli, pripisali ga suigraču. Nije ni važno, zadovoljan sam brojkama, pogotovo što i nemam preveliku minutažu", izjavio je Eduardo.

Impresivan je u još jednoj statističkoj kategoriji. Za pogodak mu treba 81 minuta, Mandžukiću 191, Kaliniću 195, Kramariću 205, a Duji Čopu 318 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mogu još pet godina biti vrhunski'

Naravno, dobre igre ponovno su potaknule priče o njegovom igranju za hrvatsku reprezentaciju od koje se oprostio 2014. godine, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje mu bivši izbornik Niko Kovač nije previše vjerovao.

"Osjećam se odlično, zdrav sam, spreman, zabijam u odličnom klubu. Uopće ne razmišljam o kraju karijere, pa tek su mi 33 godine!. Ne može se izgubiti osjećaj za gol, još pet sezona mogu zabijati na vrhunskoj razini. No, o reprezentaciji nema smisla bilo što komentirati, neću više o toj temi", zaključio je Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo