STIGLA ANALIZA / Za sudačku komisiju na Poljudu se nije dogodilo ništa sporno: Sudac je pogriješio u jednoj od dvije situacije u Gorici

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najviše povika na suđenje imali su iz Osijeka te Rudeša

7.11.2023.
14:43
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Komisija nogometnih sudaca HNS-a napravila je analizu spornih situacija u 14. kolu HNL-a.

Image
MALO NAS JE, AL' NAS IMA /

'Ima neka tajna veza, Srbe ne vole, a Hrvate obožavaju! Jasno je da nas ne 'mirišu', i da radije gledaju ka Hrvatima'

Image
MALO NAS JE, AL' NAS IMA /

'Ima neka tajna veza, Srbe ne vole, a Hrvate obožavaju! Jasno je da nas ne 'mirišu', i da radije gledaju ka Hrvatima'

Najviše povika na suđenje imali su iz Osijeka koji je izgubio u Gorici 3-0, te iz Rudeša, u kojem su smatrali da su oštećeni u završnici utakmice u porazu na Poljudu protiv Hajduka 1-0. I dok je komisija ponudila analizu čak dvije situacije s utakmice u Gorici, no ne i situaciju iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje komisije donosimo u cijelosti:

"Sudačka analiza 14. kola SuperSport HNL-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GORICA - OSIJEK

Sudac: Duje Strukan. Pomoćni suci: Alen Jakšić i Dejan Vuković. VAR sudac: Ivan Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 17. minuta: Ispravna procjena suca utakmice u terenu, ali i nakon pregleda OFR snimke izazova. Incident u kojem branič Gorice jasno igra loptom, a nakon toga posljedično dolazi u kontakt sa suparnikom nije prekršaj PNI-e dostatan za dosuđivanje kaznenog udarca.
  • 59. minuta: Sudac utakmice neispravno je interpretirao incident unutar kaznenog prostora Gorice te, sukladno PNI-e, propustio zaustaviti igru. Prvotno je igrač Osijeka počinio prekršaj guranja, a nakon toga igrač nad kojim je počinjen prekršaj nedozvoljeno igra loptu rukom. Uzimajući u obzir razmatranja PNI-e, VAR protokol i suspektnost incidenta KNS HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju, OFR pregled oba incidenta te ispravnu interpretaciju suca utakmice nakon pregleda snimke, nastavak igre izravnim slobodnim udarcem za obrambenu momčad.

ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO

Sudac: Mario Zebec. Pomoćni suci: Kruno Šarić i Dino Knez. VAR sudac: Ivan Bebek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40. minuta: Incident u kojem igrač Istre 1961 otvorenim đonom starta na suparnika KNS HNS-a smatra prekršajem 'grube igre' i jasnim ugrožavanjem sigurnosti suparnika, sukladno smjernicama PNI-e. Dobro pozicionirani sudac u terenu nije prepoznao ozbiljnost prekršaja te je opravdanom VAR intervencijom pozvan na OFR. Nakon pregleda snimke sudac utakmice ispravno je promijenio inicijalno donesenu odluku opomene i isključio igrača."

Spektakularne borbe s FNC-a iz Beograda pogledajte na platformi Voyo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo