ZA NJIH NIJE BILO OPROSTA: / Dobivali otkaze zbog nasilja, droge, rasizma...

Image
Foto: AFP

Bivši meksički izbornik Miguel Herrera posljednji je u nizu trenera koji su dobivali otkaze zbog bizarnih i nenogometnih razloga.

29.7.2015.
10:59
AFP
VOYO logo

Dario Gomez, Herrerin kolega na klupi Kolumbije, također nije mogao obuzdati svoju prijeku narav. U prosincu 2011. godine u jednom je kafiću "šaketao" svoju ljubavnicu. Nakon što ga je identificirao jedan beskućnik, Gomez je dobio otkaz.

Zebec na poluvremenu mislio da je kraj utakmice

"Tešku ruku" imao je i trener Fiorentine Delio Rossi. Nakon što je odlučio zamijeniti Adema Ljajića, srpski nogometaš je izlazeći s terena ironično zapljeskao njegovoj odluci. Rossi ga je "zviznuo" i zaradio otkaz odmah po završetku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki treneri platili su cijenu poroka. Pokojni hrvatski trener Branko Zebec, briljantni taktički um, vodio je Dinamo do polufinala Kupa velesajamskih gradova 1967. Nakon toga, ostavio je dubok trag u Bundesligi, vodio Bayern, Stuttgart, Eintracht, HSV, Borussiju Dortmund. Nažalost, Zebec je imao problema s alkoholom. Dok je vodio HSV, igrač je u svlačionici uvjeravao kako će biti bolje u sljedećoj utakmici, što bi bila uobičajena trenerska motivacija da nije bilo odigrano tek prvo poluvrijeme... Ubrzo je otpušten.

Christoph Daum bio je perspektivni njemački trener, predodređen za izbornika "elfa", no zaglavio je zbog kokaina dok je vodio Bayer Leverkusen. Njegova karijera nakon toga nije bila blistava kao što je mogla biti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski izbornik uvrijedio osobe s invaliditetom

Norbert Meier vodio je Duisburg kad se 2005. sukubio s igračem Kölna Albertom Streitom. Dotaknuli su se glavama, a Meier je pao kao pokošen, glumeći da ga je udario igrač suparničke momčadi. Streit je isključen, a trener Duisburga je nakon pregledane snimke dobio otkaz.

Englezi su zbog verbalnog delikta promijenili izbornika Glenna Hoddlea. Nema zaštićenih, a Hoddle se "proslavio" izjavom kako osobe s invaliditetom plaćaju zbog grijeha u prošlim životima. Otkaz je bio trenutačan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo