ZA NE POVJEROVATI: / Za nedjeljnu utakmicu delegirali suca koji je umro prije tri mjeseca!

Image

Potpuno se bizarna situacija dogodila ovih dana u nigerijskom nogometu gdje je za suca jedne od prvenstvenih utakmica koja će se igrati ovaj vikend određen čovjek koji je - mrtav!

22.4.2016.
11:18
VOYO logo

Posljedica je to paralelne vlasti, odnosno prijepora koji već neko vrijeme traju u nigerijskom nogometu. Sud je odlučio da predsjednik Nigerijskog nogometnog saveza Amaju Pinnick ne smije obnašati tu dužnost i da njegovu funkciju preuzima Chris Giwa. FIFA to smatra miješanjem vlasti u nogometna pitanja i prijeti suspenzijom Nigerije ako Pinnick ne ostane na čelu saveza.

Dva suca za svaku utakmicu

Taj kaos u kojem se ne zna tko vodi savez doveo je do situacije da dvije struje istovremeno donose odluke, pa tako i određuju suce za ligaške utakmice. BBC navodi da su Giwini ljudi tako ovaj tjedan odlučili da utakmicu između Giwa FC-a (kluba kojem je spomenuti Giwa na čelu) i Warri Wolvesa sudi stanoviti Wale Akinsanya. I ništa ne bi bilo čudno da spomenuti nije preminuo još u siječnju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je, međutim, i što će se događati na ostalim utakmicama. Za svaku su, naime, određene po dvije sudačke postave, odnosno svaka je strana u sukobu odredila po jednu! Mogla bi se tako dogoditi situacija da će na teren izaći dva glavna suca sa svojim pomoćnicima, a kako će se dogovoriti tko će suditi, to ne znamo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo