WENGEROVE MUKE SU ŠANSA ZA DINAMO: / Trenutna situacija u Arsenalu itekako ide na ruku Modrima

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Trener Arsenala Arsene Wenger nalazi se u velikim problemima s ozljedama svojih igrača, što itekako ide na ruku Dinamu uoči njihovog međusobnog sraza na Emiratesu u sklopu 5. kola Lige prvaka 24.

28.10.2015.
22:10
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

U jučerašnjem debaklu Arsenala u osmini finala engleskog Liga kupa protiv drugoligaša Sheffield Wednesday (Topnici su na Hillsboroughu poraženi s 3:0), Wenger je u prvih 18. minuta susreta ostao bez dva važna igrača.

Prvo se u 4. minuti ozljedio vezni igrač Arsenala Alex Oxlade-Chamberlain, a nakon njega u igru je ušao brzonogi Theo Walcott koji je nakon 14 minuta igre morao napustiti travnjak isto zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna koliko dugo neće biti Walcotta koji je ozlijedio bedro, Oxlade-Chamberlaina kojemu su prema prvim informacijama stradale tetive koljena i kapetana Artete koji je igrao u prvom srazu na Maksimiru.

Engleska javnost ne vjeruje Arsenalu

Bolnica u Arsenalu sad se povećala, lista sad broji čak osam ozlijeđenih igrača. Kako sad stvari stoje, Wilshere, Welbeck i Rosicky sigurno se neće oporaviti do Dinama. Što se tiče vratara Ospine i Ramseya, Wenger vjeruje da će oni biti spremni za povratak nakon reprezentativne stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

No, ni to nije sigurno. Stoga, unatoč tome što je Arsenal trenutno druga momčad Premier lige s 22 osvojena boda, istim brojem bodova kao i lider prvenstva Manchester City, engleska javnost nakon jučerašnje nove dvije ozljede u taboru Arsenala, misli da Topnici nemaju šanse osvojiti Premiership.

Na Emiratesu razmišljaju o alternativama

I dok na Emiratesu muku muče kako nadoknaditi toliki broj ozljeđenih igrača i koje su alternative za Oxlade-Chamberlaina i Walcotta (jedina prava je sedamnaestogodišnji godišnji Ismael Bennacer, ovoljetno pojačanje Topnika, ali on je još zelen), u Dinamu likuju zbog ove situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, Modri će i u Londonu loviti bodove, ključne za europsko proljeće. Dinamo bi u srazu protiv Arsenala u Londonu u ovakvoj situaciji imao dobru šansu ponovno šokirati Arsenal barem remijem, ako ne i pobjedom.

Vrlo dobar Modri vezni red

Dinamo ima vrlo dobar vezni red na čelu s kapetanom Antolićem, Machadom, mladim Ćorićem, Markom Rogom i Goncalom, a tu je još i ofenzivni vezni Fernandes. U nekim iznimnim taktičkim zamislima trenera Zorana Mamića, napadači Soudani i Marko Pjaca mogu odigrati i malo defenzivnije. No, Dinamu će jako nedostajati dokapetan Arijan Ademi, koji je suspendiran zato što je bio pozitivan na doping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, trenutna situacija u Arsenalu ide na ruku Modrima. No, do utakmice je još dosta vremena i vrijedi vidjeti tko će se sve oporaviti...

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo