Provala dana: 'Mogli smo izbaciti Bayern'

12.3.2014.
11:00
VOYO logo

Wenger žali za prvim susretom u kojem je Arsenal na svom travnjaku imao kazneni udarac za vodstvo, odlično otvorio utakmicu, ali upisao poraz uz isključenje Wojciecha Szczesnog. Upravo to isključenje Wenger smatra ključnim u ovom dvoboju.

"Nema neke velike razlike između najboljih u Europi. Došli smo u München i remizirali 1-1, ali nas je izbacila ta prva utakmica u Londonu. Igrali smo protiv jako dobre momčadi koja je osvojila ovaj trofej prošle godine, ali imamo za čim žaliti jer smo kroz dvije utakmice imali priliku izbaciti Bayern".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep Guardiola s druge strane bio je iznimno zadovoljan i dobio je ono što je tražio. Njegova momčad dominirala je u posjedu i to je ono o čemu je najviše pričao prije utakmice. Španjolski stručnjak uporno je naglašavao kako će Bayern morati biti strpljiv i uzeti potpunu kontrolu nad utakmicom ako želi proći dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Arsenal se dobro pripremio za ovu utakmicu i odlučio se za igru na kontranapade. Međutim mi smo broj pogrešaka smanjili na minimum, igrali smo vrlo inteligentno i jako sam zadovoljan nastupom svoje momčadi. Arsenal je bio bolja momčad samo u prvih osam minuta prvog dvoboja, ostatak vremena smo dominirali i zasluženo idemo u četvrtfinale", smatra Guardiola.

Španjolcu nije promaknula zgusnuta obrana Londončana za koju je imao plan kako je probiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želja nam je bila kontrolirati utakmicu i ne dozvoliti im razvijanje kontranapada. Stajali su dosta duboko te su se branili s velikim brojem igrača i imali smo plan za to. Važno je da smo potpuno kontrolirali utakmicu i nismo im dozvolili veće prijetnje izuzev tog pogotka".

Veznjak Arsenala Mikel Arteta tvrdi kako je njegova momčad u München doputovala s vjerom koju nije gubila niti nakon što je Bayern poveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da ništa nije nemoguće. Morali smo pokušati, a u nogometu nikada ne znate što se može dogoditi. Kada je Bayern poveo, nismo prestali vjerovati, izjednačili smo golom Podolskom i kasnije stvorili nekoliko situacija u kojima smo mogli bolje reagirati i donijeti bolje odluke. Tada bi to bila sasvim drugačija utakmica".

Arsene Wenger nakon remija u Münchenu koji je Arsenal ispratio iz Lige prvaka, nije propustio priliku okrznuti Arjena Robbena zbog traženja kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenalov trener već je ranije kritizirao Arjena Robbena tvrdivši kako prelako pada u nekim situacijama, a kontakt Laurenta Koscielnog i Robbena u ovom susretu dodatno je natjerao Wengera na reakciju.

- Robben je jako dobar u izvlačenju maksimuma iz ničega. On je sjajan igrač i jako dobar glumac. Ne poričem da je jedan od najboljih igrača svijeta, ali koristi se istim trikovima. Jednostavno, kada dođe ispred igrača, naglo uspori i pada te na taj način iznuđuje slobodne udarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robben nije ostao bez odgovora i smatra kako je trebao biti dosuđen i drugi kazneni udarac.

- Ako si izgubio, nemoj tražiti izgovore. Bila su oba kaznena udarca, nemam potrebu braniti se. Od velikog trenera kao što je Wenger, očekivao sam ipak više nakon poraza - odgovorio je Nizozemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo