Sve do zore / Vukovarci žestoko proslavili ulazak u 2. rang hrvatskog nogometa: Slavilo se uz Grdovića, Thompsona i Inati se Slavonijo

Image
Foto: Screenshot Facebook

Veliki je to uspjeh za klub koji je u sezoni 1999./2000. proveo u 1. HNL no u njoj se nisu zadržali. Vukovar je nakon te sezone u elitnom rangu hrvatskog nogometa proživljavao teške dane da bi se 2012. godine našao u golemim dugovima, a 2017. je ugašen. Umjesto njega je osnovan Vukovar 1991. koji danas, pet godina kasnije korača putem povratka na staze nekadašnje slave. Stoga ne čudi da je u redovima Vukovaraca ulazak u 2. HNL burno proslavljen.

13.6.2022.
8:38
Screenshot Facebook
VOYO logo

Nogometaši Vukovara 1991 iduće sezone igrat će u Prvoj NL, dosadašnjem drugoligaškom okruženju, nakon što su u finalu dodatnih kvalifikacija svladali Mladost iz Ždralova s 2-0 (1-0).

Finalna utakmica odigrana je u Bjelovaru gdje je Mladost nominalno bila domaćin, a već u 11. minuti Vukovar 1991, inače prvak Treće HNL - Istok prošle sezone, je poveo pogotkom Josipa Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog dijela Mladost je konstantno napadala i imala nekoliko sjajnih prilika za izjednačenje. Zatresao se i gostujući okvir vrata, no gosti iz Vukovara su izdržali bez primljenog gola sve te nalete.

Utakmica je definitivno prelomljena nakon točno sat vremena igre kada je za 2-0 pogodio Ivan Aleksić. Nakon toga je Mladost ostala bez snage te se u drugoligaško okruženje vinuo Vukovar 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki je to uspjeh za klub koji je u sezoni 1999./2000. proveo u 1. HNL no u njoj se nisu zadržali. Vukovar je nakon te sezone u elitnom rangu hrvatskog nogometa proživljavao teške dane da bi se 2012. godine našao u golemim dugovima, a 2017. je ugašen. Umjesto njega je osnovan Vukovar 1991. koji danas, pet godina kasnije korača putem povratka na staze nekadašnje slave.
Stoga ne čudi da je u redovima Vukovaraca ulazak u 2. HNL burno proslavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za Vukovar ja dao bih sve', čulo se već na kraju presudne utakmice, a pjevalo se sve i svašta od kultne 'Inati se Slavonijo' preko hitova od Dječaka, Mladena Grdovića, a zapjevao se i pokoji Thompsonov hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo