VUKAS ISPRIČAO ŠTO MU JE TUDOR REKAO UOČI DERBIJA: / 'Dinamo? Znamo što ih čeka, ali to su njihovi problemi'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splićani se pripremaju za prvi derbi sezone na Poljudu

11.9.2020.
16:09
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u subotu u 19:05 sati ugostit će aktualnog hrvatskog prvaka Dinamo u prvom velikom debiju ove sezone. Ova utakmica dolazi samo dva dana nakon što je Hari Vukas službeno potvrđen za glavnog trenera.

Image
MAMIĆ PROGOVORIO O PROBLEMIMA UOČI DERBIJA S HAJDUKOM: /

'Objektivno, nismo imali previše vremena za to'

Image
MAMIĆ PROGOVORIO O PROBLEMIMA UOČI DERBIJA S HAJDUKOM: /

'Objektivno, nismo imali previše vremena za to'

“Moja obaveza kao trenera Hajduka je da uvijek i na svakom terenu pripremim ekipu na najbolji mogući način da ona tu utakmicu pobijedi. Igra se bez navijača, sigurno je to drukčija priča, nije ugodno, ali pripremit ćemo se na najbolji način da tu utakmicu dobijemo”, rekao je Vukas uoči utakmice, javlja Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako ne može računati na Jaira zbog crvenog te ozlijeđene Teklića i Simića. Također, ostao je i bez Ismajlija, koji je na korak do transfera u talijansku Speziju.

“Dijele ga liječnički pregledi od odlaska. Nije službeno završeno, nadam se da će biti ok. O Ismajliju mogu reći samo u superlativima, kao momku i kao igraču. Hajduk gubi kvalitetnog igrača”, rekao je i prešao na on najvažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Split: Hajduk i Lokomotiva u 20. kolu HT Prve lige 10.02.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Slavlje igraca Hajduka nakon vodstva od 1:0. Ardian Ismajli Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

“Dinamo? Sve smo njihove dosadašnje utakmice vidjeli. Imaju važnu utakmicu poslije naše, ali to su njihovi problemi. Kvalitetna su ekipa s kvalitetnim igračima”, kazao je i otkrio da će uloga novog čovjeka u stožeru Škota Chrisa Dochertyja biti analitika te je nastavio o derbiju.

“Filozofija je jedno, ali mislim da treba biti realan. Voditi se karakteristikama igrača, te shodno tome postaviti neke stvari. Treba se voditi karakteristikama podneblja, pa i povijesti kluba. Osnovno je da to bude napadačka igra. Ne može se igrati napadački cijelu utakmicu, niti se može stalno jurcati. To će biti određeni miks, postavka na terenu s određenim linijama kretanja u napadu”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je i je li mu se javio Tudor iz Torina.

“Bilo bi glupo da se ne čujemo s obzirom koliko smo godina suradnici i prijatelji. Bio je to prijateljski razgovor, a i mene zanima kako je njemu u Juventusu. Čestitao je na izboru, želi sve najbolje nama, ali i Hajduku”, kazao je i za kraj poručio kako im europska utakmica s Renovom ne predstavlja nikakvo opterećenje jer imaju dovoljno vremena za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo