Goran ga razotkrio: 'Nije u pitanju samo stres, nego...'

Vijest da će nakon četiri godine Pep Guardiola napustiti klupu Barcelone potaknula je mnoge nogometne djelatnike da se osvrnu na njegovo vrijeme u katalonskom klubu.

28.4.2012.
9:43
VOYO logo

Izbornik španjolske reprezentacije Del Bosque smatra da nitko nikad neće ponoviti Guardioline uspjehe.

"Trebao bi biti veoma ponosan na svoju karijeru u klubu, nitko nikada neće dostići njegov uspjeh. On je bio odličan primjer za sve, španjolski trener koji je predstavljao nogomet te zemlje izuzetno dobro", rekao je Del Bosque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično mišljenje ima i Hristo Stoičkov.

"On je legenda Barcelone, posljednji Mohikanac ere Johan Cruyffa. Nikada više nećemo imati trenera sposobnog da osvoji šest naslova u jednog godini", rekao je legendarni Bugarin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Arsenala Arsene Wenger smatra da bi Pep trebao ostati na klupi i sljedeće godine.

"Filozofija mora biti veća od osvajanja ili poraza u borbi za naslov. Guardiola je jedan od predstavnika te filozofije i uspio je s njom osvajati. Zbog toga bih volio da ostane na klupi i sljedeće godine i inzistira na toj filozofiji, iako je prošao kroz razočaravajuću sezonu", rekao je Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Vučević dijelio je svlačionicu s Pepom, a odlazak s klupe ga nije iznenadio.

"Razgovarali smo prije nešto više od mjesec dana i Pep mi je tada dao naslutiti da bi na kraju sezone mogao otići. Nikada u razgovoru s njim nisam stekao dojam da ga nešto muči, da bi s nečim bio nezadovoljan. Stres je sastavni dio ovoga posla, a znam koliko je vezan uz Barcelonu i koliko mu je teško padao svaki rezultatski podbačaj. Ni u jednom drugom klubu ne bi ga to toliko potreslo. Znam i po sebi, kad sam bio trener Hajduka, svaku situaciju u svom klubu proživljavao sam na osobit način. Međutim, čini mi se da kod Guardiole nije u pitanju samo stres nego i želja za dokazivanjem u nekom drugom klubu", kaže Vučević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo